Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Iberdrola αγοράζει χαρτοφυλάκιο έργων αιολικών πάρκων στην Ιρλανδία

Η Iberdrola αγοράζει χαρτοφυλάκιο έργων αιολικών πάρκων στην Ιρλανδία

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει έργα εκτός Ιρλανδίας με συνολική δυναμική χωρητικότητα έως και 3GW

 

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Ισπανίας Iberdrola ανακοίνωσε την Παρασκευή 5/2/2020 ότι συμφώνησε να αγοράσει την πλειοψηφική συμμετοχή σε ένα χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων αιολικών πάρκων που αναπτύσσονται επί του παρόντος από την ιρλανδική εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας DP Energy.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει έργα εκτός Ιρλανδίας με συνολική δυναμική χωρητικότητα έως και 3 gigawatts (GW) και θα είναι επιλέξιμα για προσεχείς δημοπρασίες μεταξύ 2025 και 2030, ανέφερε η Iberdrola. «Η συναλλαγή επιτρέπει στην Iberdrola να ενισχύσει περαιτέρω τη γεωγραφική της διαφοροποίηση, καθώς η εταιρεία συνεχίζει με τη στρατηγική της να αναπτύσσεται σε αγορές με ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον», πρόσθεσε η εταιρεία.
Η Iberdrola, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν άνοδο λιγότερο από 0,1% στις συναλλαγές την Παρασκευή, δεν αποκάλυψε πόσο κατέβαλε για το μερίδιο στα έργα. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Iberdrola δήλωσε ότι θα επενδύσει 75 δισεκατομμύρια ευρώ σε παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δίκτυα και λιανικές επιχειρήσεις έως το 2025. Το υπεράκτιο χαρτοφυλάκιο της Iberdrola περιλαμβάνει έργα εκτός Γερμανίας, Αγγλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης