Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Αυξήθηκαν κατά πέντε σε 397 την εβδομάδα έως τις 12 Φεβρουαρίου

 

Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για 12η συνεχόμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούνιο του 2017, καθώς οι τιμές του αργού σε υψηλά επίπεδα.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά πέντε σε 397 την εβδομάδα έως τις 12 Φεβρουαρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με την Baker Hughes Co την Παρασκευή 12/1/2021.

Παρά την άνοδο για έξι συνεχόμενους μήνες, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι 393 εξέδρες, ή 50%, κάτω από αυτήν τη φορά πέρυσι. Ο σ
υνολικός αριθμός, ωστόσο, έχει αυξηθεί από το χαμηλό των 244 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που χρονολογούνται από το 1940.
Αφού υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα μηδέν τον Απρίλιο του 2020 λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης λόγω του κορωνοϊού, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έφθασαν πάνω από τα 59 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Ωστόσο, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν μόνο περίπου 58 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2021 και 53 δολάρια για το 2022, γεγονός που θα μπορούσε να ωθήσει ορισμένους παραγωγούς να μειώσουν τη δραστηριότητα στο μέλλον.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά επτά σε 306 αυτή την εβδομάδα, την μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση τους σχεδόν σε ένα μήνα, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν κατά δύο σε 90.
Περισσότερες από τις μισές εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ βρίσκονται στη λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι συνολικές μονάδες αυξήθηκαν κατά πέντε σε 203 αυτήν την εβδομάδα, οι περισσότερες από τον Μάιο.
Από τότε που υποχώρησε στο χαμηλό ρεκόρ των 117 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes, ο αριθμός των εξέδρων στον σχηματισμό σχιστόλιθου αυξήθηκε σχεδόν κάθε εβδομάδα με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Μέχρι στιγμής το 2021, έχουν προστεθεί 28 εξέδρες στην Permian.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης