Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αμιγώς ηλεκτρικό το μέλλον της Ford μετά το 2030 - Τι σχεδιάζει στην Ευρώπη

Αμιγώς ηλεκτρικό το μέλλον της Ford μετά το 2030 - Τι σχεδιάζει στην Ευρώπη
Περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ θα αφιερωθούν «στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της Κολωνίας, στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Δυναμικό μπάσιμο στην ηλεκτροκίνηση κάνει η Ford, ανακοινώνοντας ότι έχει σκοπό να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στη Γερμανία με στόχο όλα τα μοντέλα της που θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2030 και μετά να είναι ηλεκτρικά.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία τονίζει: «Η Ford δεσμεύεται ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% των αυτοκινήτων που θα προσφέρονται από τη Ford στην Ευρώπη θα είναι εξηλεκτρισμένα -υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά- και πλήρως ηλεκτρικά από το 2030».

Εκσυγχρονισμός εργοστασίου

Μάλιστα, όπως τόνισε η Ford, ένα δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ) θα αφιερωθούν «στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της Κολωνίας, στη Γερμανία».

«Η μετατροπή του εργοστασίου μας στην Κολωνία είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της Ford σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας γενιάς», σχολίασε ο Στιούαρτ Ρόουλι, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης. Η Ford θα παραγάγει στην Κολωνία το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ευρωπαϊκό όχημά της το 2023.

Τα «στοιχήματα»

Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης θα παίξουν το σημαντικότερο ρόλο στην προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στις τρεις πιο προηγμένες αγορές EV του κόσμου (Κίνα, ΕΕ συν το Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) η χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελέσει πεδίο έντονων συζητήσεων και προσφορών. Ωστόσο η φόρτιση ενός EV απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και καλή υποδομή σε επίπεδο ηλεκτρικού δικτύου.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, οι πωλήσεις EV αναμένεται να τετραπλασιαστούν στην ΕΕ και να υπερδιπλασιαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθώς οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνονται, τόσο θα αυξάνεται η ζήτηση από τους καταναλωτές που θα επιδιώξουν να αγοράσουν ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο εκμεταλλευόμενοι τα οφέλη του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης