Ενέργεια

Σκρέκας: Ανατίθεται προσεχώς η μελέτη για την υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ - Επιστροφή χρημάτων στους πληγέντες

Σκρέκας: Ανατίθεται προσεχώς η μελέτη για την υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ - Επιστροφή χρημάτων στους πληγέντες

Την από κοινού απόφαση του ΥΠΕΝ με τον ΔΕΔΔΗΕ για την επιστροφή των χρηματικών ποσών που χρεώθηκαν οι καταναλωτές για να δηλώσουν την βλάβη στο 11500 κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια», ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Όπως διευκρίνισε, η εν λόγω χρέωση αριθμεί περίπου το ποσό των 350.000 ευρώ. «Στους επόμενους λογαριασμούς, οι άνθρωποι που είχαν αυτή την χρέωση, θα λάβουν επιστροφές. Αυτό σημειώνεται δεν αφορά μόνο τα σταθερά τηλέφωνα αλλά και τα κινητά» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ, υπογραμμίζοντας  «Το Σάββατο που είχαμε την πολύωρη σύσκεψη με τον CEO του ΔΕΔΔΗΕ (κ. Μάνος), ήδη έχουμε δώσει κατεύθυνση να προχωρήσει η εταιρεία στην άμεση ανάθεση μελέτης προτεραιοποίησης των περιοχών, όπου πρέπει να υπογειοποιήσουμε τα εναέρια καλώδια, είτε είναι Χαμηλής, είτε Μέσης Τάσης. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Φιλοδοξούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχει ξεκινήσει η υπογειοποίηση σε κάποιες περιοχές, που κρίνονται αναγκαίες λόγω υψηλού κινδύνου»

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι: «Πριν από την κακοκαιρία, είχαμε εντάξει συνολικές επενδύσεις της τάξης των 200 εκατ. ευρώ για υπογειοποιήσεις των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ, είτε σε περιοχές κινδύνου, είτε σε παραδοσιακούς οικισμούς. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση».

Τέλος, ο υπουργός έκανε αναφορά στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης αλλά και στο ζήτημα της ανακύκλωσης, που θα εξεταστεί με νέο νομοσχέδιο στην Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης