Επικαιρότητα

Συναγερμός από την επέλαση του κορωνοϊού - Άμεσο αυστηρό lockdown 15 ημερών σε όλη τη χώρα ζητούν οι ειδικοί

Συναγερμός από την επέλαση του κορωνοϊού - Άμεσο αυστηρό lockdown 15 ημερών σε όλη τη χώρα ζητούν οι ειδικοί
Με το lockdown στην Αττική να θεωρείται δεδομένο έως τις 15/3 μια και επί της ουσίας ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πρόλαβε τους επιστήμονες και το προανήγγειλε, οι ειδικοί παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία από το μέτωπο του ΕΣΥ κάθε άλλο παρά αισιόδοξα μπορούν να χαρακτηριστούν μια και η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική είναι στο 93%, με μια σειρά από νοσοκομεία, όπως Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Σωτηρία και άλλα να μην έχουν διαθέσιμη ούτε μια κλίνη.
 
Σε επίσπευση της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, οδήγησε η έκρηξη κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2/3 2.353 νέες μολύνσεις εκ των οποίων οι 1.159 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.
Οι ειδικοί είναι θορυβημένοι καθώς η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων γίνεται τη στιγμή που αρκετές περιοχές μεταξύ τους και η Αττική βρίσκονται για πάνω από 2,5 εβδομάδες σε σκληρό lockdown.
Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα η λεγόμενη «μικρή» επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.
Αποφασίστηκε ότι αύριο 3/3, στις 11 το πρωί θα συγκληθεί η λεγόμενη «μεγάλη» επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αντί για την Παρασκευή 5/3 όπως ήταν προγραμματισμένο, και και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης