Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Ο ΟΠΕΚ + μελετά συνέχιση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου τον Απρίλιο

Reuters: Ο ΟΠΕΚ + μελετά συνέχιση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου τον Απρίλιο

Αμετάβλητη την παραγωγή θέλουν βασικά μέλη του ΟΠΕΚ

 

Τα μέλη του ΟΠΕΚ +, σκέφτονται να συνεχίσει τις περικοπές παραγωγής τον Απρίλιο αντί να αυξήσουν την παραγωγή, καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου παραμένει εύθραυστη λόγω της κρίσης του κοροναϊού, ανέφεραν τρεις πηγές του ΟΠΕΚ + στο Reuters. Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + πραγματοποιούν συνεδρίαση την Πέμπτη.

Η αγορά αναμένει από τον ΟΠΕΚ + να μειώσει τις περικοπές παραγωγής κατά περίπου 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Απρίλιο. Ο ηγέτης του ΟΠΕΚ, Σαουδική Αραβία, αναμένεται επίσης να τερματίσει την εθελοντική περικοπή παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο bpd.

Ασάφεια στις προθέσεις της Σαουδικής Αραβίας

Ωστόσο, τρεις πηγές του ΟΠΕΚ + δήλωσαν την Τετάρτη ότι ορισμένα βασικά μέλη του ΟΠΕΚ πρότειναν να διατηρηθεί η παραγωγή της ομάδας αμετάβλητη. Μια συνεδρίαση υπουργικής ομάδας έληξε την Τετάρτη χωρίς να κάνει συστάσεις πολιτικής, ανέφεραν δύο πηγές του ΟΠΕΚ + στο Reuters.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η Σαουδική Αραβία θα τερματίσει τις εθελοντικές περικοπές της ή θα τις επεκτείνει, ανέφεραν.
Την Τρίτη, ένα έγγραφο από ειδικούς του ΟΠΕΚ +, το οποίο επικαλείται το Reuters, ζήτησε «προσεκτική αισιοδοξία», αναφέροντας «υποκείμενες αβεβαιότητες στις φυσικές αγορές και το μακροοικονομικό κλίμα, συμπεριλαμβανομένων κινδύνων από τις μεταλλάξεις COVID-19 που εξακολουθούν να αυξάνονται».Ανέφερε ότι το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου μπορεί να προκλήθηκε περισσότερο από οικονομικούς παράγοντες παρά από βελτιώσεις στα βασικά μεγέθη της αγοράς.

JP Morgan: Οι Ρώσοι θέλουν αύξηση της παραγωγής

Ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021 θα αυξηθεί κατά 5,8 εκατομμύρια bpd σε περίπου 96 εκατομμύρια bpd.
Αυτό θα ήταν ακόμη χαμηλότερο από τη ζήτηση το 2019, που ήταν περίπου 100 εκατομμύρια bpd. Η Ρωσία αναμένεται ευρέως να πιέσει για περισσότερες αυξήσεις.

Αλλά τον Φεβρουάριο απέτυχε να αυξήσει την παραγωγή, παρά το γεγονός ότι της επετράπηκε από τον ΟΠΕΚ +, καθώς ο σκληρός χειμερινός καιρός έπληξε την παραγωγή σε ώριμα πεδία.
Η JP Morgan, η οποία είπε ότι είχε μιλήσει στον εκπρόσωπο της Ρωσίας στην τεχνική επιτροπή του ΟΠΕΚ + Denis Deryushkin, ανέφερε ότι η Ρωσία είδε κάποια λογική για την αύξηση της παραγωγής καθώς η αγορά πετρελαίου είχε έλλειμμα 500.000 bpd.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι εάν η παραγωγή διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, η αγορά θα μετακινηθεί σε ένα ακόμη πιο σοβαρό έλλειμμα», δήλωσε η τράπεζα. "Ως εκ τούτου, η παραγωγή πρέπει να αποκατασταθεί, αλλά η ταχύτητα και το ποσό δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης