Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο τραπέζι τα 1,9 τρισ δολ του Biden - Πέρασε το πακέτο από την Γερουσία

Στο τραπέζι τα 1,9 τρισ δολ του Biden - Πέρασε το πακέτο από την Γερουσία
Την Τρίτη 9/3 στο Κογκρέσσο το ψηφισθέν Πακέτο - Κριτική από τους Ρεπουμπλικάνους - Νέο πακέτο Υποδομών

Το πακέτο των 1,9 τρισ δολ πέρασε χθες 6/3 από την Γερουσία και γυρίζει στο Κογκρέσσο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοχής των πολλών νομοθετικών αναδιαρθρώσεων που έλαβαν χώρα την Τρίτη 9/3, σύμφωνα με το CNBC.
Ο στόχος είναι να έχει τεθεί σε ισχύ πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που καλύπτει την ανεργία στις 14 Μαρτίου.
Το νέο πακέτο με πολλές αλλαγές για να το υπερψηφίσουν οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές εξασφαλίζει 1400 δολ για τους περισσότερους Αμερικανούς, 300 δολ εβδομαδιαίως στους ανέργους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 και αύξηση κατά ένα χρόνο των φοροαπαλλαγών για κάθε παιδί.
Το πακέτο διαθέτει 14 δισ δολ για τις Αερογραμμές, Τρίτο γύρο βοήθειας για την Βιομηχανία ώστε να μην θέτουν σε καθεστώς αναστολής ή απόλυσης εργαζομένους μέχρι τις 30 Σεπεμβρίου.
Οι Δημικρατικοί στήριξαν την έκταση του νέου πακέτου με στόχο την εδραίωση μιας ισχυρής ανάκαμψης απέναντι στις κριτικές για την υπερβολική επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.
Το πακέτο πέρασε με ψήφους 50 έναντι 49 παρά την άρνηση των Ρεπουμπλικάνων.
Παράλληλα προβλέφθηκαν και ειδικά κονδύλια για την υποστήριξη της εκπαίδευσης όπως αναμενόταν αλλά και για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Κριτική από τους Ρεπουμπλικάνους - Έρχεται πακέτο Υποδομών

Tα ποσά μέχρι 10.200 δολάρια θα είναι αφορολόγητα από τις επιδοτήσεις ενώ τα τσεκς των 1.400 δολ θα ξεκινήσουν να δίνονται εντός του μήνα.
Κατά τον Biden δεν ήταν εύκολο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι χθες Σάβατο 6/3, καθώς υπήρξαν πολλές αλλαγές και αναπροσαρμογές, αλλά έπρεπε να γίνει, ώστε να μην ανασταλούν μέτρα βοηθείας ενόψει λήξης του εν ισχύ προγράμματος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν δριμεία κτιτική λέγοντας, ότι αυτό δεν είναι ένα πακέτο πανδημίας, αλλά μια παρέλαση από ακροαριστερά pet projects σύμφωνα με τον Mitch McConell.
Tα 350 δισ για τις Πολιτείες και τα 170 δισ για την εκπαίδευση κάτω των 12 ετών αλλά και την ανώτερη εκτιμώνται ως χαμένα κονδύλια.

Την Τρίτη 9/3 αναμένεται το Κογκρέσσο να εγκρίνει την τελική και αναθεωρημένη μορφή του πακέτου, που ψήφισε η Γερουσία σύμφωνα με τον Επικεφαλής των Δημοκρατικών Steny Hoyer.

Η κριτική που ασκούν επίσης οι Ρεπουμπλικάνοι είναι, ότι μετά τα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας το πακέτο αυτό υπερβάλλει σε κονδύλια για την αντμετώπιση της  ανεργίας.

Από την στιγμή που το πακέτο Biden θα έχει καταστεί νομοθέτημα, ο Biden αναμένεται να προχωρήσει για το πακέτο των υποδομών.
Όπως είπε όμως ο Schumer δεν αποκλείεται και πρόσθετο πακέτο πανδημίας αν οι οικονομιικές συνθήκες δείξουν τέτοιες ανάγκες.

www.worldenergynews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης