Τελευταία Νέα

Nέος επικεφαλής στο χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της Total - Οι ενεργειακές φιλοδοξίες του Ομίλου

Nέος επικεφαλής στο χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της Total - Οι ενεργειακές φιλοδοξίες του Ομίλου
Σχετικά Άρθρα

Ο Stéphane Michel ανέλαβε την ηγετική θέση του νέου προέδρου της Total στο χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ, δεδομένης  της νέας φιλόδοξης στρατηγικής του γαλλικού κολοσσού στην «πράσινη» ενέργεια. Ο Michel αντικαθιστά τον προηγούμενο αρχηγό ανανεώσιμων πηγών Philippe Sauquet, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Ο Michel, ο οποίος εντάχθηκε στην Total το 2005 και πριν από αυτό ήταν σύμβουλος ενέργειας στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, θα διευθύνει την Total στις ΑΠΕ, με εντολή από τον CEO του ομίλου Patrick Pouyanné.

Ο φιλόδοξος στόχος

Ο γαλλικός όμιλος θέλει να χτίσει μια ακαθάριστη βάση ανανεώσιμων πηγών 100 GW έως το 2030, προσεγγίζοντας τα δεδομένα των κορυφαίων Iberdrola και Enel. Μάλιστα, σκοπεύει να αλλάξει το όνομά της σε TotalEnergies για να υπογραμμίσει τις φιλοδοξίες της και να γίνει ένας ενεργειακός παράγοντας ευρείας βάσης.

Μέχρι στιγμής, έχει επεκταθεί στην Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Ινδία, και τον υπεράκτιο άνεμο σταθερού πυθμένα στο ΗΒ. Η Total έχει επίσης καθιερώσει σημαντικές θέσεις στην ταχέως αναδυόμενη αγορά αιολικής ενέργειας. Μαζί με την BP και την Shell, συγκαταλέγεται στους ευρωπαϊκούς γίγαντες πετρελαίου και φυσικού αερίου, προσθέτοντας ανανεώσιμες πηγές μεγάλης κλίμακας στα χαρτοφυλάκια τους, σε αντίθεση με τις πολύ λιγότερο επιθετικές κινήσεις των αμερικανών supermajors.

Χαρακτηριστική και η δήλωση του Patrick Pouyanné, ο οποίος εκτιμά ότι «ο τομέας των ΑΠΕ χει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τη δημιουργία αξίας και τη μετατροπή της Total σε μια ευρεία εταιρεία ενέργειας».

Τα πεπραγμένα του 2020

Το 2020, η Total εξασφάλισε τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρισμό, ύψους 2 δισ. δολαρίων και επιτάχυνε την εφαρμογή της στρατηγικής της για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσθέτοντας 10 GW στο χαρτοφυλάκιό της.

Με την απόκτηση στην αρχή του 2021 μεριδίου 20% στην εταιρεία Adani Green Energy Limited (AGEL) με έδρα την Ινδία και χαρτοφυλάκια έργων στις ΗΠΑ, ο όμιλος διαθέτει τώρα ένα χαρτοφυλάκιο ακαθάριστης εγκατεστημένης ισχύος υπό κατασκευή και σε ανάπτυξη 35 GW έως το 2025. Περισσότερα από 20 GW  επωφελούνται ήδη από μακροχρόνιες συμβάσεις αγοράς ενέργειας.

Τέλος, σημειώνεται το από κοινού σχέδιο των Total και Engie για την κατασκευή μιας μονάδας ισχύος 40 MW, στο πλαίσιο του εργοστασίου παραγωγής υδρογόνου το οποίο προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης