Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Υπόγεια καλώδια στο σιδηρόδρομο για μεταφορά 1,2 GW από ΑΠΕ

ΗΠΑ: Υπόγεια καλώδια στο σιδηρόδρομο για μεταφορά 1,2 GW από ΑΠΕ

Στις γραμμές μεταφοράς ενέργειας από ΑΠΕ και την σύνδεση τους στο δίκτυο επικεντρώνεται η FERC

 

Στην κατασκευή γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλων αποστάσεων επικεντρώνεται η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας για να βοηθήσει να φθάσει περισσότερη ανανεώσιμη ισχύ στο δίκτυο.

Ο Richard Glick, πρόεδρος της FERC, δήλωσε στο συνέδριο CERAWeek, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι νέες γραμμές θα βοηθήσουν στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ηλιακά και αιολικά πάρκα στην εξοχή σε κατοικημένες πόλεις. «Αν πρόκειται να επιτύχουμε πραγματικά τους στόχους μας, είτε αυτοί έχουν τεθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είτε από πολιτείες ... θα χρειαστεί να έχουμε πρόσβαση στους ανανεώσιμους πόρους που έχουμε από απόσταση», δήλωσε ο Glick.
Δεν ανέφερε συγκεκριμένα έργα, αλλά μια προσπάθεια αφορά το SOO Green HVDC Link.
Ελπίζει να εγκαταστήσει υπόγειο καλώδιο συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης στους υπάρχοντες σιδηροδρομικούς διαδρόμους για να μεταφέρει 2,1 gigawatts ισχύος από αιολικά και ηλιακά έργα της Iowa στο Σικάγο.

Το έργο χρειάζεται την FERC για να διαχειρισθεί μεταξύ άλλων για τον τρόπο με τον οποίο οι διαχειριστές δικτύου συνδέουν νέα έργα μεταφοράς ενέργειας.
Η FERC ως επί το πλείστον δεν έχει εξουσία για την τοποθέτηση των γραμμών μεταφοράς, η οποία μερικές φορές εμποδίζει την ανάπτυξη της μετάδοσης, δήλωσε ο Glick. Όμως, η επιτροπή έχει εξουσία επί της κατανομής του κόστους και του σχεδιασμού μετάδοσης.
«Αυτοί είναι οι συγκεκριμένοι τομείς που πιστεύω ότι θα επικεντρωθούμε στο εγγύς μέλλον», για να ενθαρρύνουμε τον σχεδιασμό για την κατασκευή γραμμών μεγάλης απόστασης, σημείωσε.
Ο Biden έχει δεσμευτεί να οδηγήσει τη χώρα σε απανθρακοποιήση του δικτύου έως το 2035.

Επικρίσεις για τους αγωγούς φυσικού αερίου

Τα τελευταία χρόνια, η FERC ενέκρινε έναν κανόνα, για τον οποίο ο Glick διαφωνούσε, όταν αφαίρεσε την ανασκόπηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου των νέων αγωγών φυσικού αερίου από περιβαλλοντικές εκτιμήσεις.
Ο Glick έχει επικριθεί από ορισμένους ότι είναι εναντίον όλων των αγωγών φυσικού αερίου, αλλά όπως δηλώνει ο ίδιος "αυτό απλά δεν είναι αλήθεια".

Το DC Circuit, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο που εξετάζει τις αποφάσεις της FERC, γνωμοδότησε δύο φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια ότι η FERC έπρεπε να επανεξετάσει τον αντίκτυπο των αγωγών στις εκπομπές πριν προχωρήσει. Αυτό οδήγησε σε καθυστερήσεις και επιπλέον κόστος. «Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον των προγραμματιστών αγωγών να συνεργαστούν μαζί μας και να αναπτύξουν μια καλή μεθοδολογία για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Glick.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος αποκατέστησε ένα βασικό κλιματικό μέτρο υπολογίζοντας το κόστος της κλιματικής αλλαγής στις ομοσπονδιακές άδειες που ονομάζεται κοινωνικό κόστος του άνθρακα. Η εκτίμηση τιμής θα είναι περίπου 50 $ ο τόνος διοξειδίου του άνθρακα και μια ομάδα εργασίας θα εργαστεί για να αναπτύξει μια νέα εκτίμηση. Ο Glick είπε ότι το κοινωνικό κόστος του άνθρακα θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος μέτρησης των κλιματικών επιπτώσεων των αγωγών φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης