Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Μαρτίου σε 498,4 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 10/3/2021 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Μαρτίου σε 498,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 816.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα αργού στο κέντρο διανομής Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 526.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.
Οι ροές διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, την εβδομάδα.

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 231,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 137,5 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για πτώση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 919.000 βαρέλια ημερησίως.

www.worldenegrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης