Τελευταία Νέα
Ενέργεια

e-Καταναλωτής: Θέμα ημερών να ενταχθούν στην εφαρμογή και οι πάροχοι ενέργειας

e-Καταναλωτής: Θέμα ημερών να ενταχθούν στην εφαρμογή και οι πάροχοι ενέργειας
Ο καταναλωτής θα έχει την δυνατότητα σύγκρισης των τιμολογίων που προσφέρονται από τους διάφορους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, θα επεκταθεί η εφαρμογή e-Καταναλωτής στον τομέα της ενέργειας με την συμπερίληψη των τιμολογίων ρεύματος.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, πριν λίγο, στην διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με θέμα «Ελεύθερος και Αθέμιτος Ανταγωνισμός και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», ο καταναλωτής θα έχει την δυνατότητα σύγκρισης των τιμολογίων που προσφέρονται από τους διάφορους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα η αποστολή δεδομένων τιμών για βασικά καταναλωτικά αγαθά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής. Υπόχρεοι θα είναι οι εταιρείες με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι εταιρείες αυτές έχουν το 90% της αγοράς.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα θεσπιστούν κανόνες για τις εταιρείας ελεύθερης παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών. Όπως εξήγησε, ασφαλιστικές επιχειρήσεις με έδρα τα Βαλκάνια που έχουν αποδειχθεί αφερέγγυες  δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά μας και δίνεται λάθος μήνυμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στον ασφαλιστικό κλάδο στη χώρα μας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτησε την εκδήλωση σημειώνονται τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά το συντομότερο δυνατόν, αλλά πάντα με βάση τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων. Ο ίδιος εξέφρασε την σκέψη ότι, αν και είναι υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων επιχειρείται να μην χαθεί ο Μάρτιο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης  Λιανός σημείωσε ότι είναι σημαντικό η Επιτροπή Ανταγωνισμού να μην έχει μόνο κατασταλτικό ρόλο στην αγορά, αλλά να ασκεί μία πολιτική ανταγωνισμού που μπορεί να φέρει αποτελέσματα διαρκείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης