Επικαιρότητα

Tηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ευρωπαίους για Τουρκία και Αν. Μεσόγειο: Δεν θέλουν κυρώσεις Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία

Tηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ευρωπαίους για Τουρκία και Αν. Μεσόγειο: Δεν θέλουν κυρώσεις Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία
Υπάρχει και η θετική ατζέντα, άλλα και η ατζέντα των κυρώσεων
Στην υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας απέναντι στην Τουρκία επέμειναν Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία, στην άτυπη τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατόπιν εισήγησης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, εν αναμονή της επόμενης συνεδρίασης του, στις 25-26 Μαρτίου.
Στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί η έκθεση του Ύπατου Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Josep Borrell και το σύνολο των ευρωτουρκικών σχέσεων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία επιθυμούν αποκλιμάκωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, και εστίαση στη θετική ατζέντα, με αφορμή και τις διερευνητικές, άλλα πήγες ανέφεραν ότι όλα αξιολογούνται.

Και θετική και αρνητική ατζέντα

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει και η θετική ατζέντα, άλλα και η ατζέντα των κυρώσεων, που είναι υποχρεωμένος να φέρει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ και ό,τι κάνει από δω και πέρα η Άγκυρα θα έχει και τις επιπτώσεις είτε θετικές είτε αρνητικές.
Πάντως, η ελληνική πλευρά προσέρχεται στις διερευνητικές έχοντας χαμηλά τον πήχη, καθώς οι αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις του Tayyip Erdogan και κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, o Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Draghi, o Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης