Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηλεκτρικό ρεύμα από ΑΠΕ: O καταναλωτής μπορεί τώρα εύκολα να γίνει «παραγωγός»

Ηλεκτρικό ρεύμα από ΑΠΕ: O καταναλωτής μπορεί τώρα εύκολα να γίνει «παραγωγός»
Οι ΑΠΕ συμβάλλουν κατά πολύ στη μείωση των εκπομπών του αερίου του θερμοκηπίου

Τα τελευταία χρόνια, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) εξελίσσονται σε βασικό όπλο στη μάχη κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Οι ΑΠΕ δεν προέκυψαν τώρα, ούτε προστέθηκε κάτι σε αυτά που ήδη γνωρίζαμε για αυτές, όμως, τώρα, μπήκαν πιο έντονα στην ημερήσια ατζέντα των πολιτών, μετά από τη δέσμευση της ΕΕ να επιτύχει, ως το 2030, το 32% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ένωση να καλύπτεται από αυτές τις πηγές. Σε επιμέρους δεσμεύσεις έχουν προχωρήσει και τα κράτη-μέλη, με την Ελλάδα να έχει θέσει ως εθνικό στόχο, μέχρι το 2030, να φτάσει η συνεισφορά των ΑΠΕ το 60% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας.

Οι ΑΠΕ - μορφές ενέργειας όπως η αιολική, η ηλιακή, η υδροηλεκτρική, η γεωθερμική, η ενέργεια από τους ωκεανούς, η βιομάζα και τα βιοκαύσιμα - είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση απέναντι στα ορυκτά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αφού συμβάλλουν κατά πολύ στη μείωση των εκπομπών του αερίου του θερμοκηπίου. Παράλληλα, σε αντίθεση με τους ορυκτούς πόρους που εξαντλούνται, οι ΑΠΕ, πέρα από πιο «καθαρές», θεωρούνται και πρακτικά ανεξάντλητες, καθώς ανανεώνονται μέσα στη φύση, από την ίδια τη φύση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης