IAI: Η παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου πρέπει να μειώσει τις εκπομπές κατά 77% έως το 2050

IAI: Η παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου πρέπει να μειώσει τις εκπομπές κατά 77% έως το 2050

Η ζήτηση για αλουμίνιο αναμένεται να αυξηθεί κατά 80%

 

Η παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 77% έως το 2050 για να επιτύχει τους στόχους της κλιματικής αλλαγής, κυρίως μέσω της μετάβασης στην πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου την Τρίτη 16/3/2021 σύμφωνα με το Reuters.

«Η πρόκληση για εμάς και για πολλούς τομείς είναι η μείωση αυτών των εκπομπών, ενώ αυξάνεται η παραγωγή για να καλυφθεί η ζήτηση», δήλωσε ο Chris Bayliss, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του IAI, σε διαδικτυακή ενημέρωση. Περίπου το 60% των εκπομπών αλουμινίου προέρχονται από ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τήξη των πρώτων υλών στο ελαφρύ μέταλλο, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάσθηκε και η οποία αναφέρει λεπτομερείς τρόπους για τη μείωση των εκπομπών.
Η ζήτηση για αλουμίνιο αναμένεται να αυξηθεί κατά 80% σε περίπου 180 εκατομμύρια τόνους ημι-κατασκευασμένων προϊόντων έως το 2050, εν μέρει επειδή απαιτείται για να βοηθήσει άλλους τομείς να μειώσουν τις εκπομπές, σε ηλεκτρικά οχήματα, για πράσινα κτίρια» και για καλωδιώσεις ισχύος, πρόσθεσε ο Bayliss.

Αναζητούνται τρόποι για μείωση των εκπομπών

Ωστόσο, ο τομέας του αλουμινίου πρέπει να βρει τρόπους για να μειώσει τις εκπομπές CO2 από τα τρέχοντα επίπεδα των 1,1 δισεκατομμυρίων τόνων σε 250 εκατομμύρια τόνους έως το 2050, επεσήμανε.
Εάν δεν γίνει τίποτα, προβλέπεται να αυξηθούν σε 1,6 δισεκατομμύρια έως το 2050.
Μεγάλες ποσότητες εκπομπών προέρχονται από την Κίνα, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο και ένας μεγάλος χρήστης άνθρακα για παραγωγή ενέργειας.
Αλλά ακόμη και οι παραγωγοί που κατασκευάζουν το λεγόμενο «πράσινο αλουμίνιο» με υδροηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει επίσης να μειώσουν τις εκπομπές για να επιτύχουν τους παγκόσμιους στόχους για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο Bayliss.
Για παράδειγμα, οι εκπομπές «διεργασίας», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανόδων άνθρακα στην τήξη, αποτελούν περίπου το 15% του συνόλου. Η ανακύκλωση αλουμινίου προκαλεί ελάχιστες εκπομπές, οπότε η εξεύρεση τρόπων συλλογής των 7 εκατομμυρίων τόνων μετάλλων που δεν ανακυκλώνονται επί του παρόντος είναι μια άλλη στρατηγική, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης