Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Είσοδος της North Star Renewables στο μεγαλύτερο offshore αιολικό του κόσμου Dogger Bank

Είσοδος της North Star Renewables στο μεγαλύτερο offshore αιολικό του κόσμου Dogger Bank
Δυναμικό «μπάσιμο» στις ΑΠΕ επιχειρεί η North Star

Η εταιρεία North Star Renewables που εδρεύει στο Aberdeen κέρδισε το διαγωνισμό για την παράδοση τριών πλοίων επιχειρησιακής λειτουργίας (SOVs) για το έργο 3,6 GW Dogger Bank, το οποίο πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.Το αιολικό πάρκο Dogger Bank στη Βόρεια Θάλασσα θα έχει συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ, αρκετή για να τροφοδοτήσει έξι εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με μια σύμβαση αξίας περίπου 316 εκατ. ευρώ, η εταιρεία της Σκωτίας είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την παράδοση των τριών SOV, τα οποία θα παραδοθούν στην εταιρεία εκμετάλλευσης Dogger Bank Wind Farm Equinor από το καλοκαίρι του 2023. Τα πλοία θα ναυλωθούν στην Dogger Bank για περίοδο δέκα ετών, με δυνατότητα τριών επεκτάσεων ενός έτους.

Οι προγραμματισμοί

Όπως αναφέρεται, ένα SOV, που πρόκειται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2024, θα χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμένη συντήρηση στο Dogger Bank A και B, και θα εξυπηρετήσει επίσης το Dogger Bank C μόλις τεθεί σε λειτουργία.

Ένα εκ των άλλων δύο SOV έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2023 και το άλλο τον Ιούλιο του 2024. Ένα άλλο συμβόλαιο για ένα SOV που θα χρησιμοποιηθεί για διορθωτική συντήρηση στην Dogger Bank C, θα απονεμηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Παράλληλα, προς υποστήριξη της σύμβασης για το έργο υπεράκτιων αιολικών της Dogger Bank, η North Star θα δημιουργήσει μια νέα μόνιμη βάση στο Port of Tyne.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται επείγοντα σκάφη αντιμετώπισης και διάσωσης (ERRV) στη Βόρεια Θάλασσα, αποκάλυψε τα σχέδιά της να εισέλθει στην υπεράκτια αιολική αγορά το 2020, όταν ίδρυσε επίσης την North Star Renewables. Το συμβόλαιο για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dogger Bank είναι το πρώτο για τη North Star στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Δεσμευόμαστε τώρα να αξιοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της ανάθεσης συμβάσεων για να προωθήσουμε τη διαφοροποίηση και να εδραιωθούμε σταθερά στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού και της παράδοσης σκαφών στην παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της North Star, Matthew Gordon.

Στη συνέχεια, η Fiona Hyslop, Γραμματέας της κυβέρνησης της Σκωτίας συμπλήρωσε ότι: «Αυτή η σύμβαση είναι ένα φωτεινό παράδειγμα της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας μας που επωφελείται από τη λειτουργία και τη συντήρηση ενός υπεράκτιου αιολικού έργου στα ανοικτά των ακτών μας, φέρνοντας θέσεις εργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης σε κοινότητες στη Σκωτία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης