Επικαιρότητα

Αποκαλύπτεται το Εθνικό Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης στο υπουργικό συμβούλιο

Αποκαλύπτεται το Εθνικό Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης στο υπουργικό συμβούλιο
Οι διαβουλεύσεις που έχουν γίνει με τις Βρυξέλλες δημιουργούν αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα πάρουν έγκριση για την εκταμίευση των σχετικών πόρων
Περισσότερα από 118 έργα, τα οποία μαζί με τις συμπληρωματικές συμβάσεις θα φθάσουν τα 250,αλλά και 64 μεταρρυθμίσεις με δεσμεύσεις για βαθιές τομές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και στη φορολογία στη βάση των προτάσεων του καθηγητή Πισσαρίδη, περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο του Σχεδίου Ανάκαμψης που θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει μια «λίστα» με τα πρώτα 20 έργα που θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης το αμέσως επόμενο διάστημα και θα ξεκλειδώσουν προκαταβολές και δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ για φέτος.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη οι διαβουλεύσεις που έχουν γίνει με τις Βρυξέλλες δημιουργούν αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα πάρουν έγκριση για την εκταμίευση των σχετικών πόρων που συνολικά φθάνουν τα 31 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 18 δισ. ευρώ αφορούν σε επιχορηγήσεις και τα 13 δις. ευρώ σε δάνεια τα οποία επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης