Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατά 85 δισ. δολάρια μειώθηκαν τα έσοδα της Vitol το 2020 - Οι τάσεις της αγοράς

Κατά 85 δισ. δολάρια μειώθηκαν τα έσοδα της Vitol το 2020 - Οι τάσεις της αγοράς
H ανάκαμψη ήταν βραδύτερη από το αναμενόμενο και διατηρούνται βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες, είπε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας

Σημαντικές απώλειες στα έσοδά της είχε η Vitol το περασμένο έτος με κατακόρυφη πτώση 85 δις. δολαρίων. Τα έσοδά της έφτασαν στα 140 δις. δολ. σε σύγκριση με τα 225 του 2019, καθώς η πανδημία επηρέασε τους όγκους πετρελαίου που διαπραγματεύτηκε.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε διαπραγματευτεί 7,1 εκατομμύρια bpd αργού πετρελαίου και προϊόντων πέρυσι, από 8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ένα χρόνο νωρίτερα.

«Ο κορωνοϊός διαμόρφωσε την επιχείρησή μας και τη ζωή μας το 2020. Οι εξαιρετικές συνθήκες της αγοράς στα αρχικά στάδια του κλεισίματος και η ξαφνική πτώση της ζήτησης οδήγησαν σε τεράστιες προκλήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης και ευκαιρίες αγοράς.Με τα αποθέματα να αυξάνονται πάνω από ένα δισεκατομμύριο βαρέλια στις αρχές του έτους, η βιομηχανία έπρεπε να διαχειριστεί πρωτοφανείς περιστάσεις, όπως την αναδιάρθρωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα προϊόντα που ούτε οι παραγωγοί ούτε οι καταναλωτές θα μπορούσαν να διαχειριστούν.

Ενώ η ζήτηση έχει επιστρέψει και οι προοπτικές είναι θετικές, η ανάκαμψη ήταν βραδύτερη από το αναμενόμενο και διατηρούνται βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Russell Hardy.

Τι διαγράφεται στην αγορά

Παρά τις παρατεταμένες αβεβαιότητες, ο Hardy είπε επίσης ότι η Vitol ανέμενε ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στους περισσότερους τομείς, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση της αεροπορίας. Για αυτό, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Vitol, ότι η ανάκτηση της ζήτησης θα διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vitol κέρδισε 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με πηγές που ανέφερε το Bloomberg. Μακροπρόθεσμα, η Vitol ανέφερε ότι αναμένεται μετατόπιση της ενεργειακής ζήτησης. Στο επίκεντρο θα βρεθούν το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το υγροποιημένο πετρέλαιο, καθώς παρατηρείται στην αγορά σταθερή απανθρακοποίηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης