Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Oριακές διακυμάνσεις για Dow - Άνοδος για S&P 500

Wall Street: Oριακές διακυμάνσεις για Dow - Άνοδος για S&P 500

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,44% στις 371,23 μονάδες

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς η τελευταία συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έδειξε τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας για φιλική πολιτική προκειμένου να υποστηρίξει μια πλήρη οικονομική ανάκαμψη.


Ο Dow Jones κέρδισε 16 μονάδες ή 0,05% στις 33.446 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,14% στις 4.079,8 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύεται 0,32% στις 370,85 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,07% στις 13.688,84.

Οι αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν στην τελευταία τους συνάντηση ότι ο ρυθμός αγοράς assets θα παραμείνει ο ίδιος για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ η κεντρική τράπεζα επιδιώκει τους οικονομικούς της στόχους.
«Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι θα ήταν πιθανό να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να επιτευχθεί ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος προς τους στόχους της μέγιστης απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών και ότι, σύμφωνα με την καθοδήγηση που βασίζεται στα αποτελέσματα της επιτροπής, οι αγορές περιουσιακών στοιχείων θα συνεχιστούν τουλάχιστον με τον τρέχοντα ρυθμό μέχρι τότε », ανέφεραν τα πρακτικά της συνεδρίασης.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέμεναν ότι η οικονομία θα ανακάμψει ουσιαστικά το 2021 εν μέσω του ιστορικού οικονομικού ανοίγματος και πιστεύουν ότι η ισχυρότερη από τον μέσο όρο ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να διευκολύνει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.
«Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ αναμενόταν να είναι σημαντική φέτος και το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί σημαντικά», ανέφεραν επίσης τα πρακτικά. «Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ αναμενόταν να μειωθεί το 2022 και το 2023, αλλά εξακολουθεί να ξεπερνά τις προβλέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οδηγώντας σε μείωση του ποσοστού ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς η νομισματική πολιτική θεωρήθηκε ότι παραμένει ιδιαίτερα ευνοϊκή».

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και κρουαζιέρας οδήγησαν στα κέρδη, συνεχίζοντας την πρόσφατη πορεία τους.
Οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να υποχωρούν από τα πρόσφατα υψηλά. Η 10ετής απόδοση του Δημοσίου μειώθηκε στο 1,65%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Μαρτίου. Οι αυξανόμενες αποδόσεις είχαν τρομάξει τους επενδυτές πρόσφατα, προκαλώντας μια εναλλαγή από την ανάπτυξη και σε περιοχές προσανατολισμένες στην αξία της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης