Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τα 8 «κλειδιά» της απόφασης για τις πάγιες δαπάνες που ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις έως 1,5 εκατ. ευρώ

Τα 8 «κλειδιά» της απόφασης για τις πάγιες δαπάνες που ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις έως 1,5 εκατ. ευρώ
Στόχος είναι τα πρώτα πιστωτικά σημειώματα συμψηφισμού με μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις να δοθούν στους δικαιούχους έως τα τέλη Μαΐου που θεωρείται κομβικός μήνας για την επανεκκίνηση της αγοράς
Τα τελευταία σημεία της απόφασης που θα ενεργοποιεί το μέτρο της επιδότησης των παγίων δαπανών για 30.000- 50.000 επιχειρήσεις συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ, χτενίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Στόχος είναι τα πρώτα πιστωτικά σημειώματα συμψηφισμού με μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις να δοθούν στους δικαιούχους έως τα τέλη Μαΐου που θεωρείται κομβικός μήνας για την επανεκκίνηση της αγοράς.
Η απόφαση θα εξειδικεύει τα κριτήρια για τις επιλέξιμες επιχειρήσεις καθώς και χρονοδιάγραμμα το είδος και το ποσοστό κάλυψης της δαπάνης από το δημόσιο.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την λήψη της επιδότησης είναι η επιχείρηση να απασχολεί τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, πράγμα που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που σε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα επισημαίνει ότι από την ενίσχυση αποκλείονται περίπου 130.000 ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις και ζητά τροποποίηση της σχετικής διάταξης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης