Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία 12,4 δισ. δολ. της Saudi Aramco με κοινοπραξία ξένων επενδυτών

Συμφωνία 12,4 δισ. δολ. της Saudi Aramco με κοινοπραξία ξένων επενδυτών
Η EIG είναι μια εταιρεία επενδύσεων με έδρα την Ουάσινγκτον, η οποία έχει επενδύσει περισσότερα από 34 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομής ενέργειας και ενέργειας σε όλο τον κόσμο

Η Saudi Aramco ήρθε σε συμφωνία με κοινοπραξία ξένων επενδυτών, οι οποίοι θα πληρώσουν περίπου 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια. και θα αποκτήσουν το 49% μίας εταιρείας που θα έχει το δικαίωμα να λειτουργεί και να συντηρεί όλους τους πετρελαιαγωγούς που ανήκουν στην Aramco για τα επόμενα 25 χρόνια, εισπράττοντας από την Aramco ένα μέρος από τα τέλη που θα πληρώνουν σε αυτήν οι χρήστες των αγωγών.

Η αμερικανική εταιρεία EIG Global Energy Partners LLC ηγείται του επενδυτικού σχήματος, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, είναι έτοιμη να ενταχθεί η Mubadala Investment Company, κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα καταβάλουν οι επενδυτές στην σαουδαραβική εταιρεία θα προέλθει από τραπεζικό δανεισμό που η ίδια η Aramco φρόντισε να εξασφαλίσει για τους επενδυτές.

Περιεχόμενο συμφωνίας

Η EIG είναι μια εταιρεία επενδύσεων με έδρα την Ουάσινγκτον, η οποία έχει επενδύσει περισσότερα από 34 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομής ενέργειας και ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Aramco, η «συναλλαγή αντιπροσωπεύει μια συνέχεια της στρατηγικής της για να ξεκλειδώσει το δυναμικό της βάσης περιουσιακών στοιχείων της και να μεγιστοποιήσει την αξία για τους μετόχους της».

Η Aramco θα διατηρεί ανά πάσα στιγμή τον τίτλο και τον επιχειρησιακό έλεγχο του δικτύου αγωγών και θα αναλαμβάνει όλους τους κινδύνους λειτουργίας και κεφαλαίου, ανέφεραν οι εταιρείες. Η συναλλαγή δεν θα επιβάλει περιορισμούς στους πραγματικούς όγκους παραγωγής αργού πετρελαίου της Aramco που υπόκεινται σε αποφάσεις παραγωγής που εκδίδονται από το βασίλειο.

Η Aramco δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι στοιχηματίζει σε μια ανάκαμψη της Ασίας στην ζήτηση ενέργειας φέτος, αφού η απότομη πτώση στα καθαρά της κέρδη για το 2020 μείωσε τα σχέδια δαπανών της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης