Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Εύθραυστη άνοδος καθώς οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται

Πετρέλαιο: Εύθραυστη άνοδος καθώς οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται

 Στα 63 δολάρια κινείται το Brent, στα 59 δολάρια το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα 12/4/2021 λόγω αισιοδοξίας σχετικά με την ανάκαμψη στην οικονομία των ΗΠΑ καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνθηκαν, αν και η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε άλλα μέρη του κόσμου συγκράτησε την άνοδο.

Περί τις 21.10 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωσε άνοδο 0,59%, στα 63,32 $ το βαρέλι. Το αργό West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ ενισχυόταν 0,54%, στα 59,64 $.
Οι τιμές παρέμειναν ευμετάβλητες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με το Brent να κινείται μεταξύ 60 $ και 65 $ το βαρέλι και τοWTI στα 57 έως 62 $.\«Οι τιμές του πετρελαίου εισέρχονται σε μια φάση ενοποίησης μετά από έντονη μετακίνηση τον περασμένο μήνα», δήλωσε ο Stephen Brennock την PVM.
«Ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι, οι παράγοντες της αγοράς έχουν γίνει πιο προσεκτικοί καθώς τα κρούσαμτα έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη, την Ινδία και σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές, ενώ η διάθεση εμβολίων έχει αποδειχθεί πιο αργή από ότι αναμενόταν».
Η Ινδία αντιπροσωπεύει τώρα μία στις έξι καθημερινές χώρες με πολλά κρούσματα παγκοσμίως, με τις περιπτώσεις επίσης να αυξάνονται σε άλλα μέρη της Ασίας.Η ασιατική ζήτηση πετρελαίου παρέμεινε ασθενής και ορισμένοι αγοραστές ζήτησαν χαμηλότερο όγκο τον Μάιο, εν μέρει λόγω της συντήρησης διυλιστηρίωνκαι των υψηλότερων τιμών.Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιάσθεί πλήρως περισσότερα από 70 εκατομμύρια άτομα, αλλά η ζήτηση βενζίνης των ΗΠΑ δεν έχει αυξηθεί όσο αναμενόταν.
Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «σημείο καμπής» εν μέσω των προσδοκιών ότι η ανάπτυξη και οι προσλήψεις θα επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες, αλλά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ανοίξει πάλι πολύ γρήγορα και να προκαλέσει επανεμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊούδήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell σε συνέντευξη την Κυριακή.
«Υπάρχουν πραγματικά κίνδυνοι εκεί έξω. Και το κυριότερο είναι ότι αν θα ξανανοίξουμε πάρα πολύ γρήγορα, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα στις παλιές τους πρακτικές και θα δούμε μια ακόμη άνοδο σε περιπτώσεις », δήλωσε ο Πάουελ σε συνέντευξη στο CBS που καταγράφηκε την Τετάρτη.Οι τιμές βρήκαν επίσης κάποια υποστήριξη αφού οι Houthi στην Υεμένη που ευθυγραμμίστηκαν με το Ιράν ανακοίνωσαν ότι είχαν χτυπήσει 17 αεροσκάφη και έχουν ρίξει δύο βαλλιστικούς πυραύλους σε στόχους της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένων των διυλιστηρίων της Saudi Aramco στο Jubail και στη Τζέντα.Δεν υπήρξε επιβεβαίωση από τη Σαουδική Αραβία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης