Ενέργεια

Τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη μονάδα αποθήκευσης με μπαταρίες της RWE Renewables στην Ευρώπη

Τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη μονάδα αποθήκευσης με μπαταρίες της RWE Renewables στην Ευρώπη
Πρόκειται για μια εγκατάσταση 8,5 MWh, που θα είναι σε θέση να παρέχει ηλεκτρική ισχύ στο δίκτυο της χώρας

Το πρώτο ευρωπαϊκό έργο αποθήκευσης μπαταριών της RWE Renewables τέθηκε σε πλήρη λειτουργία στην Ιρλανδία, σύμφωνα με το renews.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση 8,5 MWh, που θα είναι σε θέση να παρέχει ηλεκτρική ισχύ στο δίκτυο για να εξισορροπήσει τις διακυμάνσεις που προκύπτουν από την αυξανόμενη αναλογία ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από διαλείπουσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σημείο Stephenstown είναι η πρώτη από τις δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών που η RWE θα θέσει σε ισχύ στην Ιρλανδία φέτος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της RWE Renewables στην Ιρλανδία, Cathal Hennessy, δήλωσε: «Το Stephenstown είναι μια επένδυση αποθήκευσης μπαταριών σε μια αγορά που έχει ήδη δεσμευτεί για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παρέχει ειδική υποστήριξη για αποθήκευση μπαταριών. Η Ιρλανδία είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της RWE καθώς προσπαθούμε να επεκτείνουμε και να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις τεχνολογίας αποθήκευσης μπαταριών και να γίνουμε βασικός εταίρος στην ενεργειακή μετάβαση χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ιρλανδία».

Η προσφορά της εγκατάστασης

Η μονάδα αποθήκευσης μπαταριών Stephenstown θα παρέχει κρίσιμες υπηρεσίες συστήματος για να διασφαλίσει την ομαλή ροή ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, καθώς η Ιρλανδία συνεχίζει τη μετάβασή της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα χερσαία αιολικά πάρκα παρήγαγαν σχεδόν το 37% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, καθιστώντας την Ιρλανδία μια σημαντική αγορά για αιολική ενέργεια στην ξηρά.

Στόχος της χώρας είναι η παραγωγή 70% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030. Η ανάπτυξη της αποθήκευσης μπαταρίας, όπως το Stephenstown, θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου σε αλλαγές συχνότητας, να εισάγει ή να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο, όπως απαιτείται, και να συμβάλλει στην αποτελεσματική σταθεροποίηση του δικτύου, διασφαλίζοντας παράλληλα αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τους χρήστες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης