Ενέργεια

Που βασίζεται η αισιοδοξία της Κίνας για ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 2021

Που βασίζεται η αισιοδοξία της Κίνας για ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 2021
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η ενσωμάτων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην αγορά της Κίνας
Σχετικά Άρθρα

Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα με τον κορωνοϊό να μην αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κλάδου και δη της προώθησης της ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Περίπου 7,5 εκατομμύρια νέα οχήματα καταγράφηκαν στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, αύξηση 63% από το πρώτο τρίμηνο του 2020 και, ενδεικτικά, 20% υψηλότερα από την ίδια περίοδο του 2019. Σχεδόν, 500.000 αυτοκίνητα ήταν τα ηλεκτροκίνητα, με την αύξηση να είναι της τάξεως του 87%, εξαιτίας των επιδοτήσεων της κυβέρνησης της χώρας. Η China Association of Automobile Manufacturers αναμένει ρεκόρ πωλήσεων το 2021, ξεπερνώντας το 1,5 εκατ.

Νέα δεδομένα

Οι εκθέσεις αυτοκινήτων έχει αυξηθεί σε μέγεθος και κλίμακα τα τελευταία χρόνια, με νεότερους παίκτες όπως η Tesla και η Nio να ενώνουν παραδοσιακά εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων όπως η Volkswagen και η Toyota στην «παρέλαση» των προϊόντων τους. Θα παρουσιαστεί μια σειρά από νέα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το επτάθέσιο ID.6 SUV της VW, το πολυτελές Q4 e-tron crossover της Audi, το iX SUV της BMW, το κομψό EQS sedan της Mercedes Benz, καθώς και το Mustang Mach-E SUV της Ford.

Μεταξύ των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που παρουσιάζουν νέα μοντέλα θα είναι η Xpeng, η Guangzhou και η Zeekr. Επίσης, θα υπάρχει μια σειρά από πρωτότυπα αυτοκίνητα


66_2.jpg


Ευνοϊκές συνθήκες στην Κίνα

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η ενσωμάτων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην αγορά της Κίνας. Η μέση τιμή τους μειώθηκε κατά 5.000 δολ. τους πρώτους δύο μήνες του 2021. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει επίσης να εργαστούν σκληρότερα, έτσι ώστε να κατευνάσουν τις επίμονες ανησυχίες των Κινέζων καταναλωτών για τη νέα αυτή πραγματικότητα (ενδεικτική η ανησυχία για την ζωή των μπαταριών).

Η κινέζικη BYD

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD, η οποία υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, με έδρα το Σεζέν και συνεργασίες με την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας Toyota και τη Γερμανική Daimler στην Κίνα, πούλησε 426.972 οχήματα το 2020, 7,5% χαμηλότερα από ένα χρόνο νωρίτερα.

Η BYD ανέφερε επίσης ότι αναμένει τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες φέτος να αυξηθούν 77,6% με 166,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αναφέροντας θετικές πωλήσεις αυτοκινήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης