Μαύρος (ΔΕΗΑΝ): Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο για τη σύναψη συμβολαίων PPA

Μαύρος (ΔΕΗΑΝ): Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο για τη σύναψη συμβολαίων PPA
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο CEO της ΔΕΗΑΝ για τα δεδομένα της ελληνικής ενεργειακής αγοράς το 2022

Την δική του εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης αναφορικά με την ενεργειακή μετάβαση στην χώρα μας και την πορεία των διμερών συμβολαίων (PPAs) έδωσε ο CEO  της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας στο 1st Energy Conference, που διοργανώνει ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και αφορά τις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου Ενέργειας.

Ο κ. Μαύρος σχετικά με τα διμερή συμβόλαια, υπογράμμισε ότι: «Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο για τη σύναψη συμβολαίων PPA. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά μια διαδικασία σε εξέλιξη. Το τραπεζικό σύστημα πιστεύει επίσης σε αυτή την αγορά. Εμείς από την πλευρά μας, αναπτύσσουμε τα ανανεώσιμα πολύ δυναμικά. Σήμερα η εγκατεστημένη ισχύς της ΔΕΗ είναι  230 MW και σύντομα θα φτάσει τα 250 MW. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή real money investors που πιστεύουν πραγματικά την εξέλιξη ενός πραγματικού στόχου».

Σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, τόνισε ότι «προχωρά και συντελείται αρκετά γρήγορα στην χώρα μας. Νομίζω σε αυτή την φάση τελειώνει το προπαρασκευαστικό στάδιο και εισερχόμαστε στην ουσία της. Η ψηφιοποίηση, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ενεργειακής μετάβασης, θα σερβίρει στην επόμενη μέρα αυτά που αναφέρθηκαν πολύ εύστοχα, πριν από λίγο, όπως το Target Model, το Χρηματιστήριο και τα ΦΟΣΕ.

Χρόνος υπάρχει για παίκτες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν κάθετα αλλά και επιμέρους. Νομίζω ότι το 2022 θα είναι έτος που θα σημειωθεί έντονη ψηφιοποίηση στην αγορά αλλά και ένταξη των ανανεώσιμων στο μοντέλο του Target Model».

Ο όμιλος της ΔΕΗ, όμως, προχωρά και στην εφαρμογή του σχεδίου που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Στάσσης για τη σύναψη του πρώτου πράσινου PPA στην Ελλάδα. Όπως έκανε γνωστό στο ενεργειακό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Ιούλιο η ΔΕΗ με τη ΔΕΗ ΑΝ. θα είναι σε θέση να συνάψουν το συμβόλαιο με ισχύ 50 MW από το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης