Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Exxon επεκτείνει τη συμφωνία ανανεώσιμων καυσίμων εν μέσω πιέσεων για καθαρή ενέργεια

tags :
Η Exxon επεκτείνει τη συμφωνία ανανεώσιμων καυσίμων εν μέσω πιέσεων για καθαρή ενέργεια
Θα αγοράσει έως και 5 εκατομμύρια βαρέλια ανανεώσιμου πετρελαίου ετησίως από βιοδιυλιστήριο στην Καλιφόρνια

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι έχει επεκτείνει μια συμφωνία για την αγορά περισσότερου ανανεώσιμου ντίζελ από το βιοκαύσιμο της Global Clean Energy στο Bakersfield της Καλιφόρνια, καθώς οι κλιματικές πολιτικές πιέζουν τις εταιρείες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να επιλέξουν καθαρότερα καύσιμα.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στις ΗΠΑ αντιμετώπισε πίεση από περιβαλλοντολόγους και επενδυτές να κάνει περισσότερα για την κλιματική αλλαγή και για πρώτη φορά, ανέφερε εκπομπές από την καύση των καυσίμων της όπως η βενζίνη και τα καύσιμα αεροπλάνων στις αρχές του έτους.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με μια πρόταση αύξησης του φόρου που θα αντικαθιστούσε τις επιδοτήσεις για εταιρείες ορυκτών καυσίμων με κίνητρα για παραγωγή καθαρής ενέργειας στο πλαίσιο του σχεδίου υποδομής του προέδρου Joe Biden.
Η Exxon ανακοίνωσε ότι η πενταετής συμφωνία της θα δεσμευτεί να αγοράσει έως και 5 εκατομμύρια βαρέλια ανανεώσιμου πετρελαίου ετησίως από το Bakrefield, από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια σύμφωνα με την αρχική συμφωνία που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2020.
Το βιοδιυλιστήριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει την παραγωγή του στις αρχές του 2022, θα επεξεργαστεί έως και 15.000 βαρέλια ανά ημέρα ανανεώσιμης πρώτης ύλης.
Η Exxon σχεδιάζει να διανείμει το ανανεώσιμο ντίζελ στην Καλιφόρνια και ενδεχομένως σε άλλες ΗΠΑ και διεθνείς αγορές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης