Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Tesla κατηγορείται για παραβιάσεις περιβαλλοντικών κανόνων σε ΗΠΑ και Γερμανία

Η Tesla κατηγορείται για παραβιάσεις περιβαλλοντικών κανόνων σε ΗΠΑ και Γερμανία

Στο στόχαστρο των αρχών η Tesla για τις εκπομπές αερίων και την ανάληψη μπαταριών

 

 Η EPA κατηγόρησε την Tesla την περασμένη εβδομάδα ότι απέτυχε να συμμορφωθεί με τα ομοσπονδιακά πρότυπα εκπομπών για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Οι γερμανικές αρχές επέβαλαν επίσης πρόστιμο στην Tesla 12 εκατομμυρίων ευρώ για φερόμενη παράβαση των υποχρεώσεών τους σχετικά με την ανάληψη παλαιών μπαταριών από πελάτες.
Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, επίσης η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος κατηγόρησε την Tesla την περασμένη εβδομάδα ότι απέτυχε να συμμορφωθεί με τα ομοσπονδιακά πρότυπα εκπομπών για επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους.
Η EPA αναζητά λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Tesla χειρίζεται την «επιφανειακή επίστρωση» των οχημάτων της. Σύμφωνα με το CNBC, το "επίστρωμα χρωμάτων" στο κύριο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια έχει ιστορικό προβλημάτων, όπως πυρκαγιές, ακατάλληλο καθαρισμό και συντήρηση.
Το 2020, η Tesla ξεκίνησε τεράστιες βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις βαφής της, αποκάλυψαν οι άδειες οικοδομής της Fremont. Η Tesla στην κατάθεση την Τετάρτη ανέφερε ότι η εταιρεία «απάντησε σε όλα τα αιτήματα πληροφοριών από την EPA και απορρίπτει τους ισχυρισμούς».
Η εταιρεία δεν αναμένει «σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις» στην επιχείρησή της από τις συναλλαγές της με την EPA σε αυτό το θέμα. Η Tesla εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές ποιότητας του αέρα στην Καλιφόρνια σχετικά με τις προηγούμενες «ειδοποιήσεις παραβίασης» που σχετίζονται με την «αδειοδότηση και σχετική συμμόρφωση για το Fremont Factory».

Πρόστιμο για την μη ανάληψη μπαταριών από τους καταναλωτές

Στη Γερμανία, οι αρχές έχουν επιβάλει πρόστιμο στην Tesla 12 εκατομμυρίων ευρώ, ή περίπου 14,5 εκατομμύρια δολάρια, επειδή φέρεται ότι δεν εκπλήρωσε δεόντως τις υποχρεώσεις τους για ανάληψη παλαιών μπαταριών από πελάτες.
Η γερμανική νομοθεσία απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα να παίρνουν πίσω μπαταρίες και να τις απορρίπτουν με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Η Tesla απάντησε ότι : "Αυτό σχετίζεται κυρίως με διοικητικές απαιτήσεις, αλλά η Tesla συνέχισε να παίρνει πίσω μπαταρίες."
Η Tesla υπέβαλε ένσταση στη Γερμανία και είπε ότι το θέμα δεν αναμένεται να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην επιχείρηση.
Μια θετική κυβερνητική σχέση είναι ζωτικής σημασίας για την Tesla στη Γερμανία, καθώς η εταιρεία βρίσκεται στη μέση της κατασκευής του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου της, στο Grünheide, Brandenburg, λίγο έξω από το Βερολίνο.
Σύμφωνα με ανακοίνωη την Τρίτη, η Tesla ενημέρωσε τις αρχές στην περιοχή ότι θέλει να λάβει άδεια για την κατασκευή και λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής κυψελών μπαταρίας σ το νέο εργοστάσιο, που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Η Tesla είχε προηγουμένως λάβει άδεια για την κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης οχημάτων, αλλά όχι με την εγκατάσταση παραγωγής κυψελών μπαταριών. Η Tesla αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή από το εργοστάσιό της στο Βερολίνο φέτος.

Κέρδη 2,5 διs. δολ. από το bitcoin

Η Tesla διαθέτει bitcoin αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια κατάθεση τίτλων, δίνοντας στην αυτοκινητοβιομηχανία ένα σημαντικό κέρδος μόλις λίγους μήνες μετά την επένδυση.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η επένδυσή της στα ευμετάβλητα κρυπτονομίσμα ανερχόταν σε 2,48 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Μαρτίου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σχεδίαζε να το δεχτεί ως πληρωμή για οχήματα.
Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σημείωσε καθαρό κέρδος 101 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις bitcoin κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καταγράφοντας αύξηση ρεκόρ στα καθαρά κέρδη της το πρώτο τρίμηνο.
Η Tesla δεν αντιπροσωπεύει το bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο mark-to-market, πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζει μόνο ένα όφελος κερδών, εάν πουλήσει για να «κλειδώσει» τα κέρδη.
Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε κοντά στα 59.000 $ την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, λίγο πάνω από την τιμή του το πρωί της Τετάρτης αλλά πρόσφατα είχε, διαπραγματευτεί πολύ πάνω από 60.000 $ πριν υποχωρήσει απότομα σε κάτω από 50.000 $. Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση 1,6% στις συναλλαγές της Τετάρτης. Η μετοχή, η οποία είχε καταγράψει από τις καλύτερες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, έχει υποχωρήσει περισσότερο από 15% τους τελευταίους τρεις μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης