Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 1% για το πετρέλαιο - Στα 64 δολ. κινείται το αργό, στα 68 το Brent

Άνοδος πάνω από 1% για το πετρέλαιο - Στα 64 δολ. κινείται το αργό, στα 68 το Brent

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για ανάκαμψη της ζήτησης ξεπέρασαν τις ανησυχίες της αύξησης των περιπτώσεων COVID-19

 

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Πέμπτη 29/4/2021 καθώς οι αισιόδοξες προβλέψεις για ανάκαμψη της ζήτησης ξεπέρασαν τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 στη Βραζιλία, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Περί τι 21.40 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,69%, στα 68,41 $ το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate σημείωνε άνοδο 1,57%, στα 64,86 $ το βαρέλι.
απόδοση των τελευταίων ημερών καταδεικνύει την αδιάσπαστη πίστη της αγοράς στην υγιή οικονομική και ανάκαμψη της ζήτησης", δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM Oil.
"Υπονοεί επίσης ότι ο επικίνδυνος και καταστροφικός εφιάλτης COVID που κατακλύζει την Ινδία, την Ιαπωνία και την Τουρκία, μεταξύ άλλων, δεν αναμένεται να έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη".
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, συνεχίζουν την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών παραγωγής πετρελαίου από το Μάιο έως τον Ιούλιο.
Ο ΟΠΕΚ + αναμένει ότι τα παγκόσμια αποθέματα θα φτάσουν τα 2,95 δισεκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο, κάτω από το μέσο όρο 2015-2019.

Αποθέματα

"Μια πιο προσεκτική ματιά στην κατάσταση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου υποδηλώνει ότι η αγορά μπορεί να είναι πιο κοντά στο σημείο της εξισορρόπησης από ό, τι μπορεί να σκεφτεί ο ΟΠΕΚ +", ανέφεραν οι αναλυτές της Citi, προσθέτοντας ότι η αγορά έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της υπερπροσφοράς των αποθεμάτων αργού, αν και σταεξευγενισμένα προϊόντα τα αποθέματα είναι ακόμη σχετικά υψηλά.
Η τράπεζα αναμένει ότι οι εκστρατείες εμβολιασμού στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη θα αυξήσουν τη ζήτηση πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ των 101,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του βόρειου ημισφαιρίου, αλλά εκτιμά ότι οι αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19 στη Βραζιλία και την Ινδία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τοπική ζήτηση εάν ληφθούν πάλι αυστηρότερα lockdowns.
"Το ξέσπασμα στην Ινδία αναστέλλει το ράλι του πετρελαίου", δήλωσε ο Howie Lee, της OCBC της Σιγκαπούρης.
Οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης επωφελήθηκαν από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου για να ανακοινώσουν μεγάλες αυξήσεις στα κέρδη του πρώτου τριμήνο.
Οι BP , Total και Equinor ανακοίνωσαν κέρδη του πρώτου τριμήνου πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.
Ένα αδύναμο δολάριο έδωσε επίσης στήριξη στο πετρέλαιο. Το δολάριο κινληθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των εννέα εβδομάδων, καθώς η προοπτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τα τολμηρά σχέδια δαπανών από τον Λευκό Οίκο έδωσαν ένα πράσινο φως για το παγκόσμιο εμπόριο.
Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν επίσης σε αύξηση των ποσοστών λειτουργίας των διυλιστηρίων των ΗΠΑ και μείωση των αποθεμάτων αποσταγμάτων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης