Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία RWE - Volkswagen με PPAs - Ντόμινο επενδύσεων

Συνεργασία RWE - Volkswagen με PPAs - Ντόμινο επενδύσεων
10ετής η σύμβαση μεταξύ των εταιρειών

Ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος RWE AG θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στον Όμιλο Volkswagen από το «μεγαλύτερο ανεξάρτητο ηλιακό πάρκο της Γερμανίας» βάσει 10ετούς συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA).

Συγκεκριμένα, η RWE Supply & Trading θα προμηθεύσει την ηλεκτρική ενέργεια από τον γερμανό επενδυτή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Luxcara GmbH, τον ιδιοκτήτη του φωτοβλοταϊκού, το οποίο θα κατασκευαστεί χωρίς επιδοτήσεις  στη βορειοανατολική Γερμανία, σύμφωνα με κοινή δήλωση των εταιρειών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021. Θα παράγει έως και 170 GWh ετησίως από το 2022 και μετά στο πλαίσιο του PPA, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία.

Η συνεργασία μεταξύ RWE και VW καλύπτει επίσης περισσότερα έργα, τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος στο στάδιο προγραμματισμού της RWE και θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμηθειών με την VW.

Πώς προέκυψαν τα PPA στη συνεργασία

Όπως είναι γνωστό, η VW σχεδιάζει να απαλλαγεί από τον άνθρακα. Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να είναι ανθρακικά ουδέτερη έως το 2050 και «κλειδί» για αυτόν τον στόχο  είναι η ικανότητα φόρτισης οχημάτων  με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Επομένως, γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζει άμεσα την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα. Αυτό θα οδηγήσει στην κατασκευή νέων αιολικών και ηλιακών projects σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης έως το 2025, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να παραδώσουν μαζί περίπου 7 TWh επιπλέον πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το έτος αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης