Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σχέδιο Ανάκαμψης - Πώς θα γίνεται η εκταμίευση των πόρων

Σχέδιο Ανάκαμψης - Πώς θα γίνεται η εκταμίευση των πόρων
Η κατάθεση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση από την Ελλάδα των 30,5 δισ. ευρώ

Η κατάθεση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση από την Ελλάδα των 30,5 δισ. ευρώ που δικαιούται από το Ταμείο Ανάπτυξης της ΕΕ.
Η έγκριση του σχεδίου πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι δεν θέλει να κατατεθούν σχέδια, τα οποία θα αναγκαζόταν να απορρίψει.
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Von der Layen εξέφρασε, άλλωστε, την ικανοποίησή της για το ελληνικό σχέδιο με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Τα ορόσημα - στόχοι

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στα ορόσημα που θα θέσουν οι Βρυξέλλες στην υλοποίηση του σχεδίου, από την επίτευξη των οποίων θα εξαρτάται η εκταμίευση των πόρων.
Μετά την προκαταβολή ύψους 13% ή περίπου 4 δισ. ευρώ που αναμένεται να δοθεί με την έγκριση του σχεδίου στα μέσα του καλοκαιριού, οι εκταμιεύσεις των πόρων θα μπορούν να γίνονται έως δύο φορές κάθε χρόνο έως το 2026 που θα ολοκληρωθεί η λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τα ορόσημα που θα καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επόμενο δίμηνο θα αποτελούν δεσμευτικούς στόχους για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων που προβλέπει το σχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/559135/sxedio-anakampsis-pos-tha-ginetai-i-ektamiefsi-ton-poron

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης