Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 67 δολάρια κινείται το Brent στα 64 δολ. το αργό

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 67 δολάρια κινείται το Brent στα 64 δολ. το αργό

Οι ελπίδες για άνοδο της ζήτησης αντισταθμίζουν την ανησυχία για την Ινδία

 

Το πετρέλαιο αυξήθηκε στα 67 δολάρια ένα βαρέλι τη Δευτέρα στηριζόμενο στην αισιοδοξία για μια ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης σε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, την ανησυχία για μια αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού στην Ινδία και υψηλότερη προσφορά πετρελαίου του OPEC +.

Η Ινδία τη Δευτέρα ανέφερε περισσότερες από 300.000 νέα κρούσματα για 12η συνεχή μέρα. Το νέο κύμα έχει ήδη οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων καυσίμων στον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο τον Απρίλιο.

Περί τις 18;50 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,42%, στα 67,71 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 1,49%, στα64,53 δολάρια το βαρέλι.

Ινδία σταματά επί του παρόντος τις τιμές του πετρελαίου από την άνοδο περαιτέρω", δήλωσε η αναλύτρια ενέργειας της Rystad Louise Dickson. "Παρά ότι η ζήτηση μειώνεται στην Ινδία, είναι πολύ πιθανό ότι το πετρέλαιο θα κινηθεί πίσω προς τα 70 δολάρια ανά βαρέλι τους επόμενους μήνες καθώς η παγκόσμια ζήτηση αντισταθμίζει την κλίμακα σε θετική".

Οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι δύο κορυφαίοι καταναλωτές του κόσμου, αναμένεται να οδηγήσουν αυτή την ανάκτηση της ζήτησης.

Το Brent κέρδισε σχεδόν 30% φέτος, από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του περασμένου έτους, χάρη στις περικοπές ρεκόρ από την οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και τους συμμάχους της, γνωστές ως OPEC +.

"Η τεχνική εικόνα εξακολουθεί να υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου παραμένει άθικτη", δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής στην Brokerage Oanda.

Ο OPEC + αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα για να επιμείνει σε ένα σχέδιο για την ενίσχυση της προσφοράς ελαφρώς από την 1η Μαΐου και η παραγωγή του ΟΠΕΚ ανέβηκε τον Απρίλιο, με επικεφαλής την άνοδο από το Ιράν, σύμφωνα με το Reuters.

Μια άλλη εξέλιξη που θα μπορούσε να επιτρέψει μια περαιτέρω ώθηση είναι οι συνομιλίες με το Ιράν για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνία ςτου 2015.

Ο κύριος διαπραγματευτής του Ιράν δήλωσε το Σάββατο ότι η Τεχεράνη αναμένει ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε πετρέλαιο, τράπεζες και άτομα και ιδρύματα που πρέπει να αρθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης