Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φορτίο LNG - ρεκόρ ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για την Κίνα - Ανοδικά η ζήτηση για το 2021

Φορτίο LNG - ρεκόρ ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για την Κίνα - Ανοδικά η ζήτηση για το 2021
To χωρητικότητας αποθήκευσης 263.000 cu MOL, FSRU Challenger βρισκόταν στον Κόλπο του Μεξικού και κατευθύνεται προς την Κίνα

 

Το μεγαλύτερο πλοίο LNG που φορτώθηκε ποτέ στις ΗΠΑ αναχώρησε από τον τερματικό σταθμό εξαγωγής Sabine Pass της Cheniere Energy στη Λουιζιάνα στις 29 Απριλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

To πλοίο χωρητικότητας αποθήκευσης 263.000 cu MOL, FSRU Challenger βρισκόταν στον Κόλπο του Μεξικού και κατευθύνεται προς την Κίνα σύμφωνα με στοιχεία του cFlow, του λογισμικού ροής συναλλαγών της Platts.

Λόγω του μεγέθους της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης και του όγκου που μπορεί να κρατήσει, θα μπορούσε να σταματήσει σε πολλούς προορισμούς.

Στο 95% του βυθίσματος το φορτίο

Η εκπρόσωπος της Cheniere, Jenna Palfrey, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει με πόσο LNG φορτώθηκε.
Σύμφωνα με το cFlow, το σκάφος ήταν στο 95% του μέγιστου βυθίσματος, το οποίο είναι το βάθος του σκάφους κάτω από τη ίσαλο γραμμή. Από το 2019, ο ιδιοκτήτης Mitsui O.S.K. Η Lines περιέγραψε το πλοίο διπλού κύτους που κατασκευάστηκε στο Daewoo Shipbuilding και Marine Engineering της Νότιας Κορέας ως το μεγαλύτερο FSRU στον κόσμο.

Ενώ οι εγχώριες τιμές φυσικού αερίου ενθαρρύνουν τη γεώτρηση, η ισχυρή ζήτηση ήταν ανοδική για τις παγκόσμιες τιμές, ενισχύοντας τις τιμές στην Ακτή του Κόλπου για την Ασία και την Ευρώπη και ενισχύοντας το ρεκόρ των αμερικανικών εξαγωγών LNG κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής εποχής, όταν οι εγκαταστάσεις υπόκεινται σε συνήθη συντήρηση.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγές LNG

Με εγκαταστάσεις υγροποίησης το Sabine κοντά στο Corpus Christi του Τέξας, η Cheniere είναι ο μεγαλύτερος από τους έξι μεγάλους εξαγωγείς LNG στις ΗΠΑ που βρίσκονται σε λειτουργία. Έστειλε το πρώτο φορτίο από το Sabine Pass τον Φεβρουάριο του 2016.

Μεταξύ των δύο τερματικών, λειτουργεί οκτώ γραμμές και μια ένατη αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή LNG μέχρι το τέλος του έτους. Έχει προταθεί επέκταση υγροποίησης έως και 10 εκατομμυρίων τόνων / έτος στην εγκατάσταση του Τέξας, αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

Η ζήτηση φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ το 2021 καθώς η οικονομία της ανακάμπτει από την πανδημία γρηγορότερα από τις περισσότερες χώρες και παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Platts Analytics και του ερευνητικού σκέλους της Sinopec.

Η Ασία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά εισαγωγής LNG στον κόσμο.

Η Cheniere εκτός του ότι είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στις ΗΠΑ, είναι μερικές φορές ο μεγαλύτερος μεμονωμένος φυσικός καταναλωτής φυσικού αερίου της χώρας.

Από την στιγμή που το Challenger έφυγε από το Sabine Pass στις 29 Απριλίου, δύο ακόμη δεξαμενόπλοια παρατηρήθηκαν από το cFlow να αγκυροβολούν στην εγκατάσταση για φόρτωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης