Ενέργεια

Ford: Αναβίωση του Lightning για το ηλεκτρικό F-150 - Βίντεο

Ford: Αναβίωση του Lightning για το ηλεκτρικό F-150 - Βίντεο
Οι ηλεκτρικές παραλαβές αναμένεται να είναι σημαντικοί τομείς ανάπτυξης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα χρόνια

Την αναβίωση ενός ονόματος από το ένδοξο παρελθόν της επέλεξε η Ford για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, δεδομένου ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το παρόν.

Πρόκειται για το Lightning που προσαρμόζεται στο ηλεκτρικό F-150. Τη δεκαετία του ’90 υπήρχαν κάτι γρήγορα F-150 με όνομα “Lightning”. Το πρώτο, στις αρχές της δεκαετίας, κινούνταν χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V8 5.8 λίτρων ενώ ο διάδοχος του τον αντικατέστησε με έναν supercharged V8 5.4 λίτρων.

Οι ηλεκτρικές παραλαβές αναμένεται να είναι σημαντικοί τομείς ανάπτυξης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα χρόνια.

«Μία στο τόσο, έρχεται ένα νέο αυτοκίνητο που ταράσσει το status quo και αλλάζει το παιχνίδι: το (Ford) Model T, το (Ford) Mustang, το (Toyota) Prius, το (Tesla) Model 3. Τώρα, έρχεται το F-150 Lightning. Το αγαπημένο, εδώ και 50 χρόνια περίπου, όχημα της Αμερικής γίνεται ψηφιακό και αμιγώς ηλεκτρικό. Το F-150 Lightning μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια το σπίτι σου σε μία διακοπή, είναι ακόμα ταχύτερο από το αυθεντικό F-150 Lightning και θα βελτιώνεται διαρκώς μέσω των over-the-air αναβαθμίσεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρίας, Jim Farley.

Τέλος, το F-150 αναπαριστά περί το 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα επί των συνολικών πωλήσεων της Ford στη Β. Αμερική! Σημειώνεται ότι η εταιρία δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο, καθώς η πρεμιέρα του ηλεκτρικού pickup είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης