Ενέργεια

Συνομιλίες Tesla με την κινεζική EVE για την προμήθεια μπαταριών χαμηλού κόστους

tags :
Συνομιλίες Tesla με την κινεζική EVE για την προμήθεια μπαταριών χαμηλού κόστους
Η EVE διεξάγει δοκιμές τελικού σταδίου για τα προϊόντα που θα προμηθεύσει την Tesla

 

Η Tesla βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών EVE Energy Co για τον εφοδιασμό των εργοστασίων της Σαγκάης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την προμήθεια χαμηλότερου κόστους μπαταρίες.


Η EVE παράγει μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), οι οποίες είναι φθηνότερες στην παραγωγή, επειδή χρησιμοποιούν σίδηρο αντί για νικέλιο και κοβάλτιο.
Ωστόσο, οι μπαταρίες LFP προσφέρουν γενικά μικρότερη γκάμα με μία μόνο φόρτιση από την πιο δημοφιλή εναλλακτική λύση νικελίου / κοβαλτίου.
Η EVE θα γίνει ο δεύτερος προμηθευτής μπαταριών LFP της Tesla μετά την China Contemporary Amperex Technology Co
Οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει και η εταιρεία επιδιώκει να ολοκληρώσει τη συνεργασία το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Reuters.

Η EVE που είναι εισηγμένη στο Shenzhen διεξάγει δοκιμές τελικού σταδίου για τα προϊόντα που θα προμηθεύσει την Tesla.
Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας μπαταριών σημείωσαν άνοδο άνω του 10% στις απογευματινές συναλλαγές την Παρασκευή μετά το δημοσίευμα του Reuters σχετικά με τις συνομιλίες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι φέτος η εταιρεία μετατοπίζει τα αυτοκίνητα σε μπαταρίες σιδήρου λόγω των ανησυχιών σχετικά με την προμήθεια νικελίου για την αύξηση της παραγωγής μπαταριών.

Οι συνομιλίες έρχονται καθώς η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενο έντονο ανταγωνισμό από κινέζους αντιπάλους όπως η Nio (NIO.N) και η Li Auto, καθώς και αυξανόμενη πίεση κόστους.
Η Tesla αύξησε την τιμή εκκίνησης ενός τυπικού μοντέλου sedan Model 3 στην Κίνα κατά 1.000 γιουάν (155 $) το Σάββατο σε 250.900 γιουάν, λόγω των διακυμάνσεων του κόστους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης