Επικαιρότητα

Τα επόμενα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα - Τι ακολουθεί

Τα επόμενα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα - Τι ακολουθεί
Θα έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού στα τέλη Μαΐου, στόχος να φτάσει το 50% στα τέλη Ιουλίου

Θα συνεχιστούν και το αμέσως επόμενο διάστημα τα βήματα προς την κανονικότητα και το τέλος του lockdown με όλο και περισσότερες δραστηριότητες να ανοίγουν μέσα στον Μάιο.

Μετά το επανεκκίνηση του τουρισμού, την επαναλειτουργία της εστίασης, το τέλος στην απαγόρευση των μετακινήσεων, και το «αντίο» στα SMS, σειρά στο «άνοιγμα» παίρνουν κι άλλες δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται ότι χθες επαναλειτούργησαν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, και επανεκκίνησαν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας (ΕΠΑΛ). Και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα.

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια από 21/5 για τους 40 - 44 ετών

Από την ερχόμενη Παρασκευή 21/5 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια της ηλικιακής ομάδας 40 – 44 ετών.
Ανάλογα με τα πόσα ραντεβού θα προγραμματιστούν, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί πότε θα μπορούν να κλείσουν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια οι ηλικιακές ομάδες 35 έως 39 ετών και 30 έως 34 ετών, ομάδες οι οποίες έως σήμερα μπορούν να εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Σημειώνεται πως από τις 1.221.400 δόσεις AstraZeneca που έχει παραλάβει η Ελλάδα, έχουν χορηγηθεί περίπου 786.832, δηλαδή το 65% των εμβολίων, τόσο στην ηλικιακή ομάδα 60-64 χρόνων, όσο και στις ομάδες 30-44 χρόνων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης