Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Engie αυξάνει τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και επενδύει σε ΑΠΕ

tags :
Η Engie αυξάνει τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και επενδύει σε ΑΠΕ

  Αύξηση  8,3%  στα κέρδη προ φόρων στα 2,07 δισεκατομμύρια ευρώ

 

 Η γαλλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Engie ανακοίνωσε την Τρίτη 18/5/2021 σχέδια για την ενίσχυση των επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αύξηση των πωλήσεων μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, ως μέρος ενός στρατηγικού προγράμματος για τη βελτίωση της επιχειρηματικής απόδοσης.

 Η Engie στοχεύει σε πωλήσεις αξίας 9-10 δισεκατομμυρίων ευρώ   για την περίοδο 2021-2023, οι οποίες με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση επενδύσεων αξίας 15-16 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Engie επιβεβαίωσε εκ νέου την καταβολή μερισμάτων  στο 65-75% ενώ εισήγαγε όριο μερισμάτων 0,65 ευρώ ανά μετοχή κατά την περίοδο 2021-2023.

Τα έσοδα της Engie για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν στα 16,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων (EBIT) αυξήθηκαν 8,3% στα 2,07 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Engie διατήρησε την οικονομική της προοπτική για το 2021, για καθαρά κέρδη από 2,3-2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

"Επαναβεβαιώσαμε την εκτίμησή μας για το 2021 και οι προτεραιότητές μας είναι σαφείς: να βελτιώσουμε την απόδοση, εστιάζοντας στη βαθιά βιομηχανική μας εμπειρία, να ολοκληρώσουμε τις στρατηγικές αναθεωρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και να δημιουργήσουμε αξία από την κατανομή κεφαλαίου σε δραστηριότητες που θα επιταχύνουν τη μετάβαση στην ουδετερότητα άνθρακα, " δήλωσε  η διευθύνων σύμβουλος της Engie, Catherine MacGregor


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης