Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του πρώτου project πράσινου υδρογόνου της Orsted στην Δανία

Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του πρώτου project πράσινου υδρογόνου της Orsted στην Δανία
Tο έργο αναμένεται να παράγει το πρώτο υδρογόνο του στα τέλη του 2021

Αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς από την Orsted το πρώτο της έργο ανανεώσιμου υδρογόνου στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Πρόκειται για το έργο H2RES, ισχύος 2MW, το οποίο θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Orsted στο Avedore Holme.

Η εταιρεία θα διερευνήσει την καλύτερη σύνδεση ενός αποτελεσματικού ηλεκτρολύτη με την κυμαινόμενη τροφοδοσία από έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας τις δύο ανεμογεννήτριες των 3.6MW της Orsted στο Avedore Holme. «Με το H2RES, θα έχουμε τη δυνατότητα δοκιμής του τρόπου με το οποίο το υδρογόνο και ο υπεράκτιος άνεμος μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται καλύτερα. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για το υδρογόνο ως βασική τεχνολογία στον πράσινο μετασχηματισμό» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Tejs Laustsen Jensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hydrogen Denmark το 2019, συζητώντας την ιδέα του έργου.

Για το project

Tο έργο αναμένεται να παράγει το πρώτο υδρογόνο του στα τέλη του 2021 με παραγωγή έως 1.000 κιλών ανανεώσιμου υδρογόνου την ημέρα. Θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδότηση των οδικών μεταφορών μηδενικών εκπομπών στην ευρύτερη περιοχή της Κοπεγχάγης.

Παράλληλα, οι μαζεμένες πληροφορίες που προέκυψαν από τη λειτουργία του εργοστασίου θα βοηθήσουν τις εταιρείες να διερευνήσουν παραγωγή μεγαλύτερης κλίμακας ανανεώσιμου υδρογόνου χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την υπεράκτια αιολική.

Ο Δανός Υπουργός Κλίματος, Ενέργειας και Βοηθητικών Υπηρεσιών, Dan Jørgensen, ηγήθηκε της πρωτοποριακής τελετής του έργου H2RES, σηματοδοτώντας την έναρξη κατασκευής του πρώτου έργου υδρογόνου της Ørsted.

«Το H2RES θα είναι ένα μικρό, αλλά πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την υλοποίηση των μεγάλων φιλοδοξιών της Ørsted για ανανεώσιμο υδρογόνο, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο του πράσινου μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής οικονομίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Στην εταιρεία, βιομηχανικό προπύργιο πολλών ευρωπαϊκών οικονομιών, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, συμβάλλοντας επίσης σημαντικά στη μείωση των εκπομπών από τους σκληρούς τομείς μεταφορών και βιομηχανίας» τόνισε ο Anders Nordstrøm, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής των δραστηριοτήτων υδρογόνου και PtX της Ørsted.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης