Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Sinopec θα ξεκινήσει το πρώτο έργο πράσινου υδρογόνου το 2022

Η Sinopec θα ξεκινήσει το πρώτο έργο πράσινου υδρογόνου το 2022
Η Sinopec διαθέτει επί του παρόντος ετήσια παραγωγική ικανότητα υδρογόνου 3,5 εκατομμυρίων τόνων
Ο κινεζικός κρατικός γίγαντας Sinopec ανακοίνωσε ότι αναμένει να ξεκινήσει το πρώτο του έργο πράσινου υδρογόνου, ένα καύσιμο μηδενικού άνθρακα που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας το 2022.
Η εταιρεία, ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογόνου της Κίνας, ανακοίνωσε επίσης ότι θα επικεντρωθεί στην παραγωγή υδρογόνου με βάση τα ορυκτά καύσιμα τα επόμενα πέντε χρόνια και θα δημιουργήσει 1.000 σταθμούς πλήρωσης υδρογόνου σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο του στόχου της να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.
Η Sinopec διαθέτει επί του παρόντος ετήσια παραγωγική ικανότητα υδρογόνου 3,5 εκατομμυρίων τόνων, κυρίως γκρίζο υδρογόνο ως υποπροϊόν των διυλιστηρίων της, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 14% της συνολικής παραγωγής υδρογόνου στην Κίνα.
Στο Ordos, το πράσινο εργοστάσιο υδρογόνου έχει σχεδιαστεί για να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 20.000 τόνων, με συνολική επένδυση 2,6 δισεκατομμύρια γιουάν (405,58 εκατομμύρια δολάρια).
Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 10.000 τόνους υδρογόνου, υποστηριζόμενη από έναν σταθμό ηλιακής ενέργειας 270 μεγαβάτ (MW) και ένα αιολικό πάρκο 50 MW.
Το πράσινο υδρογόνο που παράγεται από το εργοστάσιο θα προμηθεύεται σε ένα χημικό έργο άνθρακα που διαχειρίζεται η Zhong Tian He Chuang Corp, μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε από την China Coal Energy Co την Sinopec, Shenergy και την Inner Mongolia Manshi Group
Η Sinopec σκοπεύει επίσης να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου 20.000 τόνων ετησίως στην πόλη Kuqa στη βορειοδυτική περιοχή της Κίνας Xinjiang, που τροφοδοτείται από έναν σταθμό ηλιακής ενέργειας 1.000 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης