Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η εκτίμηση Novak για το έλλειμμα πετρελαίου παγκοσμίως

Η εκτίμηση Novak για το έλλειμμα πετρελαίου παγκοσμίως
O Αlexander Novak προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή υδρογόνου

Στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως υπολογίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Alexander Novak, το έλλειμμα πετρελαίου σε παγκόσμια βάση, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο OPEC και οι σύμμαχοι του, γνωστοί ως OPEC+, θα πρέπει να λάβουν υπόψη μια πιθανή αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου όταν εξετάζουν τα περαιτέρω τους βήματα.

Στο φόντο το πράσινο υδρογόνο

Υπενθυμίζεται ότι χθες (25/5) ο Αlexander Novak προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή υδρογόνου, μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.

Το υδρογόνο θεωρείται ως το μελλοντικό πράσινο καύσιμο, που όλο και περισσότεροι εκτιμάται ως ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από τις εκπομπές άνθρακα σε βαριά βιομηχανία και μεταφορές.Η πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο Ρωσία ήταν αργή στην ανάπτυξη της παραγωγής αερίου υδρογόνου, ενός καυσίμου που εκπέμπει μόνο υδρατμούς και ζεστό αέρα όταν καίγεται, αντί για διοξείδιο του άνθρακα.

Η Σαουδική Αραβία, η οποία σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την οικονομία, εξετάζει διάφορα έργα μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή υδρογόνου.Ο Novak είπε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξουν παραδοσιακές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης