Συμφωνία Ørsted - HOFOR για μεγαλεπήβολο project πράσινου υδρογόνου 1.300 MW στη Δανία

Συμφωνία Ørsted - HOFOR για μεγαλεπήβολο project πράσινου υδρογόνου 1.300 MW στη Δανία
Η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Aflandshage 250 MW

Η Orsted και η δανέζικη HOFOR έχουν συνάψει συμφωνία για την εξασφάλιση πράσινης ενέργειας για το έργο πράσινου υδρογόνου Green Fuels ισχύος 1.300 MW στη Δανία. Η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Aflandshage 250MW στο στενό Oresund, ενώ η HOFOR μπορεί να τοποθετήσει τον υποσταθμό του έργου στις εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής Avedøre βάσει της συμφωνίας.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν τόσο τεχνικές όσο και εμπορικές συνέργειες μεταξύ των δύο έργων. Το Aflandshage αναπτύσσεται, και υπό την επιφύλαξη κανονιστικών εγκρίσεων, η HOFOR αναμένει ότι το έργο θα παραδώσει την πρώτη ισχύ το 2024/2025. Η ισχύς μπορεί να μεταφερθεί στην ξηρά στον Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής Avedøre, ο οποίος ανήκει στην Ørsted, και όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται τα Green Fuels για τη Δανία.

Ο Anders Nordstrøm, επικεφαλής των δραστηριοτήτων υδρογόνου της Ørsted, δήλωσε: «Οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες για ανανεώσιμα υδρογόνα και βιώσιμα καύσιμα έχουν αυξηθεί δραματικά κατά το παρελθόν. Ως χώρα μπορούμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο πράσινι μετασχηματισμό. Το Green Fuels για τη Δανία είναι ένα μεγάλης εμβέλειας έργο ιδανικό για την αξιοποίηση του μεγάλου δυναμικού της χώρας ως παραγωγού βιώσιμων καυσίμων για βαριές μεταφορές».

Ο Jan Kauffmann, CFO της HOFOR, υπογράμμισε ότι οι καθοριστικοί παράγοντες για την HOFOR ήταν η ευρεία συνεργασία για την πράσινη ενέργεια του μέλλοντος και την οραματική σύζευξη τομέων. «Αν θέλουμε να πετύχουμε με τον πράσινο μετασχηματισμό του συνδυασμένου ενεργειακού εφοδιασμού μας, είναι σημαντικό οι μεγάλοι Δανοί παίκτες να συνεργαστούν σε κοινές λύσεις. Γι 'αυτό βλέπουμε επίσης μεγάλες δυνατότητες σε αυτήν τη μακροπρόθεσμη συμφωνία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης