Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Nasdaq και Fortum ενώνονται δυνάμεις για την ανάπτυξη της αγοράς άνθρακα

tags :
Nasdaq και Fortum ενώνονται δυνάμεις για την ανάπτυξη της αγοράς άνθρακα
Η Puro.earth  προσφέρει επαληθεύσιμες και διαπραγματεύσιμες πιστώσεις άνθρακα σε μια ανοιχτή, διαδικτυακή πλατφόρμα,

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Nasdaq και η φινλανδική κρατική εταιρεία Fortum ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν μια πλατφόρμα συναλλαγών για πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα, ανακοίνωσαν την Τρίτη 1/6/2021.
Διάφορες μορφές εμπορίας άνθρακα έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον καθώς η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει καταστεί επείγουσα και η βιομηχανία βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει ή να αντισταθμίσει τις εκπομπές της με την αγορά σε προγράμματα μείωσης του άνθρακα, όπως η φύτευση δέντρων ή η απομόνωση εκπομπών.
Με την υποστήριξη της Fortum, η Puro.earth ιδρύθηκε το 2019 και προσφέρει επαληθεύσιμες και διαπραγματεύσιμες πιστώσεις άνθρακα σε μια ανοιχτή, διαδικτυακή πλατφόρμα, με υπάρχοντες εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft (MSFT.O), ανέφεραν οι εταιρείες.

Τα CO2 Removal Certificates (CORCs) της Puro.earth βασίζονται σε τεχνολογίες μακροχρόνιας απομάκρυνσης άνθρακα, όπως η αποθήκευση σε στερεές κατασκευές κατασκευασμένες από βιομηχανικά απόβλητα.
Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, σε ορισμένες περιπτώσεις σε λιγότερο από το μηδέν.
Ο Nasdaq αποκτά μερίδιο πλειοψηφίας στην πλατφόρμα Puro.earth χωρίς να γίνει γνωστό το τίμημα.
συνεργασία με την Puro.earth θα παρέχει στο παγκόσμιο δίκτυο εταιρικών πελατών μας πρόσβαση σε μια μοναδική αγορά για την απομάκρυνση άνθρακα και θα επιτρέψει στην Puro.earth να κλιμακώσει την πλατφόρμα της μέσω της πλατφόρμας δικτύου και τεχνολογίας Nasdaq", δήλωσε ο Bjoern Sibbern, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος των ευρωπαϊκών αγορών στο Nasdaq.
Η Puro.earth επιδιώκει να βοηθήσει τους πελάτες της να επιτύχουν φιλόδοξους στόχους εκπομπών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Antti Vihavainen.
Οι πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε μικρές, διμερείς συμφωνίες για συγκεκριμένα έργα, αλλά οι ανταλλαγές διερευνούν όλο και περισσότερο ευκαιρίες για τυποποίηση των συναλλαγών.

Οι αντισταθμίσεις είναι εθελοντικές πρωτοβουλίες, που διαφέρουν από τα υποχρεωτικά συστήματα εμπορίας εκπομπών που έχουν δημιουργηθεί ως εργαλεία πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών, θέτοντας μια τιμή στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Εδώ, οι συμμετέχουσες εταιρείες υποχρεούνται να αγοράζουν και να παρέχουν πιστοποιητικά για το σύνολο ή μερίδιο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης