Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Nord Stream 2: Απομένουν 100 χλμ. για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού

Nord Stream 2: Απομένουν 100 χλμ. για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού
Το δικαστήριο ανάγκασε τη Γερμανία νωρίτερα αυτό τον μήνα να κάνει πιο αυστηρό τον νόμο της για το κλίμα

Aναφορά στην ολοκλήρωση του αγωγού αερίου Nord Stream 2 κάτω από τη Βαλτική θάλασσα κάνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Alexander Novak.
«Ελπίζουμε πως οι κατασκευαστικές εργασίες στον Nord Stream 2 θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Απομένει η κατασκευή μόλις 100 χλμ.» είπε μεταξύ άλλων.

Το πρόσφατο ιστορικό του αγωγού

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί μια ψύχραιμη στάση έναντι του project από τους ένθερμους πολέμιούς του. Συγκεκριμένα, τον Μάιο, οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τις κυρώσεις στην εταιρία πίσω από τον αγωγό στη Γερμανία, μια κίνηση στην οποία αντιτέθηκαν οι επικριτές του σχεδίου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χαιρετίστηκε όμως από το Κρεμλίνο.

Από την άλλη πλευρά, η περιβαλλοντική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe δήλωσε χθες (2/6) ότι ζήτησε την ανάκληση της άδειας κατασκευής και λειτουργίας του Nord Stream 2 για λόγους προστασίας του κλίματος, με βάση μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Το δικαστήριο ανάγκασε τη Γερμανία νωρίτερα αυτό τον μήνα να κάνει πιο αυστηρό τον νόμο της για το κλίμα, μετά την αγωγή που κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, κάτοικοι νησιών της Βόρειας Θάλασσας, που φοβούνται μια αύξηση της στάθμης της θάλασσας, κατά του κλιματικού νόμου του 2019.

Η κόντρα με την Ουκρανία

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο διευθυντής Οικονομικής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Ντμίτρι Μπιριτσέφσκι διαβεβαίωσε πως το ρωσικό φυσικό αέριο θα συνεχίζει να περνά από την Ουκρανία για όσο διάστημα είναι σε ισχύ τα υπάρχοντα συμβόλαια. «Το συμβόλαιο παραμένει σε ισχύ, η Gazprom θα έχει στη συνέχεια διαπραγματεύσεις με τους συνεργάτες τους με την Ουκρανία. Δεν επιδιώκουμε την αναστολή της προμήθειας φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας. Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε ποτέ ενέργεια και φυσικούς πόρους ως στοιχείο πίεσης ή εκβιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης