Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο 4,5 δισ. για πληττομένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις το β' εξάμηνο 2021

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο 4,5 δισ. για πληττομένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις το β' εξάμηνο 2021

Για το 2021 τα μέτρα πλέον προσεγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ, μία και δεν έχουν εκταμιευθεί πλήρως, αφού ένα ποσό της τάξεως των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εκκρεμεί να καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021

«Η κυβέρνηση χειρίστηκε με σοβαρότητα, με μεθοδικότητα και διορατικότητα μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση σε όλα τα πεδία και σε όλα τα επίπεδα.
Στήριξε την δημόσια υγεία, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με μέτρα, τα οποία προσεγγίζουν την περίοδο 2020 - 2021 τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας απόψε κατά την διάρκεια εκδήλωσης του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.
Παράλληλα, ανέφερε ότι «για το 2021 τα μέτρα πλέον προσεγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ, μία και δεν έχουν εκταμιευθεί πλήρως, αφού ένα ποσό της τάξεως των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εκκρεμεί να καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021, μέσα από διάφορα προγράμματα που έχουμε κτίσει συνεκτικά ως κυβέρνηση».
 
Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «αυτά έγιναν μέσα από μία ορθολογική συστηματική διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας, μέσα από την συχνή επικοινωνία και επαφή με τις αγορές, μέσα από την άντληση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία διετία με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, μέσα από την άντληση πόρων εντόκων γραμματίων με συστηματικά αρνητικά επιτόκια, το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού στα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, αλλά και μέσα και από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως είναι το πρόγραμμά SURE, από το οποίο η χώρα έχει ήδη αντλήσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και τα έχει διοχετεύσει όλα στην απασχόληση».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτά κάναμε στο δημοσιονομικό πεδίο και στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ισχυρή ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη».


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης