Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H BMW βάζει «stop» στις εκπομπές άνθρακα των εργοστασίων ηλ. οχημάτων στην Κίνα

H BMW βάζει «stop» στις εκπομπές άνθρακα των εργοστασίων ηλ. οχημάτων στην Κίνα
Oι συνολικές εκπομπές άνθρακα στην κινεζική αλυσίδα παραγωγής της θα μειωθούν κατά 80% έως το 2030
Σχετικά Άρθρα

Σε μια καινοτόμα και πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της εποχής, κίνηση προχωρά η BMW, η οποία δήλωσε χθες (3/6) ότι στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας εκπομπών άνθρακα για τα εργοστάσιά της στην Κίνα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο στόχος αυτός τοποθετείται χρονικά ως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι συνολικές εκπομπές άνθρακα στην κινεζική αλυσίδα παραγωγής της θα μειωθούν κατά 80% έως το 2030.

Στην Κίνα, που θεωρείται η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, η BMW κατασκευάζει οχήματα με την Brilliance China Automotive στη βορειοανατολική πόλη Shenyang. Μάλιστα, στοχεύει στο 1/4 των πωλήσεών της στην Κίνα να είναι ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας έως το 2025. Η BMW δήλωσε προηγουμένως ότι έως το 2030 οι μέσες εκπομπές κύκλου ζωής των οχημάτων της θα μειωθούν περισσότερο από το 1/3 σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν το 2019.’

Οι χώρες που ξεχώρισαν

Υπάρχουν τέσσερις χώρες που ξεχώρισαν για τη σχέση τους με την ηλεκτροκίνηση το 2020. Η Ιαπωνία διαθέτει την πιο προχωρημένη τεχνολογία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Νότια Κορέα έχει τους περισσότερους σταθμούς φόρτισης, η Κίνα τα περισσότερα κοινόχρηστα οχήματα και η Γαλλία τις καλύτερες προοπτικές για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με έρευνες ένας στους 10 πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν καλή σχέση τιμής και ποιότητας, ενώ οι μισοί (50%) πιστεύουν πως βοηθούν στο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Ως προς την χρήση 3 στους 10 πιστεύουν πως το χαμηλό κόστος συντήρησης είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με το ίδιο ποσοστό να θεωρούν ότι οι φοροαπαλλαγές αποτελούν επίσης ένα βασικό πλεονέκτημα. Τέλος, δύο στους δέκα θεωρούν ότι το όφελος στάθμευσης είναι κι αυτό ένα πολύ θετικό κίνητρο για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης