Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση του αγωγού Nord Stream II από τη Ρωσία ως τη Γερμανία

Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση του αγωγού Nord Stream II από τη Ρωσία ως τη Γερμανία
O αγωγός της Βαλτικής Θάλασσας ήταν στο επίκεντρο μιας πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον κατά την προηγούμενη διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.

Ο Vladimir Putin ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διασύνδεσης από τη Ρωσίας ως τη Γερμανία, του πρώτου επιπέδου του αγωγού Nord Stream II την Παρασκευή (4/6), στην ετήσια ομιλία του προς τη Ρωσική επιχειρηματική ελίτ στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η προμήθεια φυσικού αερίου θα μπορούσε να ξεκινήσει σε 10 ημέρες.

Ενώ το υποβρύχιο τμήμα πρέπει ακόμη να συνδεθεί με το τμήμα στη γερμανική επικράτεια, ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom "είναι έτοιμος να αρχίσει να αρχειοθετεί το Nord Stream 2 με αέριο", πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν αντιταχθεί σθεναρά στην κατασκευή του νέου ρωσικού αγωγού, τον περασμένο μήνα ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις εναντίον ρωσικών εταιρειών και πλοίων που εμπλέκονται στο έργο. Ωστόσο, η διοίκηση του Προέδρου Joe Biden αποφάσισε να παραιτηθεί από τις κυρώσεις κατά της εταιρείας που επιβλέπει το έργο και του Διευθύνοντος Συμβούλου της.

Στην Ουάσινγκτον, η κίνηση δέχθηκε κριτική από Ρεπουμπλικάνους και ορισμένους Δημοκρατικούς, ενώ το Κρεμλίνο το χαιρέτισε ως «θετικό μήνυμα» ενόψει της συνόδου κορυφής της 16ης Ιουνίου μεταξύ Biden και Putin.

Ο αγωγός της Βαλτικής Θάλασσας ήταν στο επίκεντρο μιας πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον κατά την προηγούμενη διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ο Biden επιδίωξε να θεραπεύσει τις σχέσεις με την Ευρώπη αφού είχαν πληγωθεί από τον προκάτοχό του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης