Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μετ´εμποδίων η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων άνθρακα στο ICE

tags :
Μετ´εμποδίων η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων άνθρακα στο ICE
Το Ευρωπαϊκό εμπόριο άνθρακα ICE διακόπηκε για λίγο την πρώτη ημέρα συναλλαγών στο ICE Endex

Η διαπραγμάτευση ευρωπαϊκών δικαιωμάτων εκπομπών στο Intercontinental Exchange (ICE) διακόπηκε για λίγο λόγω τεχνικών ζητημάτων τη Δευτέρα 7/6/2021, πρώτη ημέρα που οι συναλλαγές μεταφέρθηκαν στην πλατφόρμα ICE Endex.
Οι συναλλαγές συνεχίστηκαν στις 0910 GMT μετά τη σύντομη αναστολή.

Η Δευτέρα σηματοδότησε την έναρξη διαπραγμάτευσης ευρωπαϊκών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης άνθρακα και στο χρηματιστήριο ICE στο Άμστερνταμ, μετά τη μεταφορά από το Λονδίνο, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα δικαιώματα εκπομπής άνθρακα της ΕΕ (EUAs) είναι το νόμισμα που χρησιμοποιείται στο σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ETS), το βασικό εργαλείο του 27μελούς μπλοκ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος.
Η διαπραγμάτευση στο συμβόλαιο αναφοράς  EUA στις 21 Δεκεμβρίου επαναλήφθηκε στα 49,34 ευρώ ανά τόνο, μετά από την προηγούμενη διαπραγμάτευση πριν από την αναστολή των 49,55 ευρώ / τόνο και στη συνέχεια διαπραγματεύθηκε στα 50,11 ευρώ / τόνο στις 0932 GMT.
Η διαπραγμάτευση βρετανικών δικαιωμάτων εκπομπής, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, πραγματοποιείται στο Λονδίνο και δεν επηρεάστηκε από το πρόβλημα, δήλωσε η εκπρόσωπος της αγοράς.
Τα ευρωπαϊκά δικαιώματα εκπομπών θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε ανταγωνιστική πλατφόρμα European Energy Exchange, με έδρα τη Γερμανία, καθ 'όλη τη διάρκεια της αναστολής στο ICE Endex. Στο EEX, τα EUA Δεκεμβρίου 2021 διαπραγματεύτηκε στα 50,05 ευρώ / τόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης