Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Credit Suisse: "Bull" για το πετρέλαιο - Πορεία για τα 80 δολ. βάζει το αργό

Credit Suisse:
Αγορά «ταύρων» με ανοιχτό στόχο του brent τα 86,74 δολ/βαρέλι, υψηλό του 2018

Βullish παραμένει η Credit Suisse για το πετρέλαιο το οποίο "σπάει" υψηλότερα τα μομέντουμ με το αμερικανικό αργό να αναπτύσσει δυναμική για να φθάσει τα 80 δολάρια και ενδεχομένως να κινηθεί και πάλι κοντά στο ψυχολογικό φράγμα της αγοράς των 100 δολαρίων .

Σύμφωνα με την Credit Suisse το Brent και το WTI, κινήθηκαν ανοδικά αρχικά από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και στη συνέχεια ενισχύθηκαν ξανά από τις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.
Η τάση δείχνει bull «flag» με το Brent να προβλέπεται στα 79,10 $.


oil.PNG


Το Brent έχει πλέον κινηθεί με βάση σχηματισμό «τριγώνου»  και τώρα αγγίζει τα βασικά υψηλά 2019 και 2020 στα 71,75 / 95 $
Ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από αυτές τις τιμές θα ενίσχυαν το υπάρχον μομέντουμ με το σχηματισμό «τριγώνου» με ισχυροποίηση μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης.
Συνεπώς, όπως αναφέρει η Credit Suisse παραμένει bullish για ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο, πάνω από 71,95 $ που συνεχίζει στα 75,60 $. Όπως αναφέρει η ανάλυση, ο βασικός σχηματισμός της bull «flag» δίνει τα 79,10 $. Η τάση αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω από τον σχηματισμό του «τριγώνου», με στόχο τα 82,50 $/βαρέλι και η μεγάλη εικόνα μπορεί να οδηγήσει στα υψηλά του 2018, που είναι τα 86,74 δολ.

 

oil2_3.PNG


Το WTI Crude Oil, ανέβηκε υψηλότερα, χωρίς αυτό να μας εκπλήξει, από την στιγμή που επιβεβαίωσε την συνέχεια του bull σχηματισμού «flag» και έχει κατορθώσει να διασπάσει ανοδικά τον σχηματισμό «τριγώνου». Τούτου δοθέντος, αναμένουμε να ανέλθει σε τιμές των 74,22 δολ/βαρέλι πριν φτάσει την κορυφή του «τριγώνου» στα 78,71 και να προσεγγίσει στην συνέχεια τα 80 δολ. σχηματισμό διατήρησης  από την επιβεβαίωση του μοτίβου συνέχισης «flag» και τώρα κατάφερε επίσης να ξεφύγει από ένα μοτίβο συνέχισης «triangle». Ως εκ τούτου, αναμένεται ο «flag measured objective» στα 74,22 $, πριν από τον «measured triangle objective» στα 78,71 $ και έπειτα η βασική ψυχολογική αντίσταση των 80 $, η οποία αναμένεται να κλείσουμε την αγορά αρχικά.
Αν όμως η δυναμική επεκταθεί πάνω από τα 80 $, αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαμε ακόμη και να δούμε μια περαιτέρω επιτάχυνση στο ράλι που θα μπορούσε να επαναφέρει τις τιμές στο ψυχολογικό φράγμα των 100 $, κάτι που θα φαινόταν υπερβολικό στις αρχές του περασμένου έτους, αλλά όχι εντελώς ασυμβίβαστο καθώς όπως αναφέρει η Credit Suisse είμαστε σε μια ισχυρή αγορά ταύρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης