Προς πώληση η γαλλική Reden - Στα 2 δισ. ευρώ εκτιμάται το deal

tags :
Προς πώληση η γαλλική Reden - Στα 2 δισ. ευρώ εκτιμάται το deal

Η Reden αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί φωτοβολταϊκές ηλιακές μονάδες στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Χιλή και το Μεξικό

 

Οι Private equity εταιρείες Eurazeo και Infravia ξεκινούν δημοπρασία για την πώληση Reden σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να εκτιμήσει τον γαλλικό ηλιακό όμιλο έως και 2 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Reuters. Οι επενδυτές ζητούν επιχειρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις οικονομίες του κόσμου να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα και να αποτρέψουν ενδεχομένως καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Η Citi και η Nomura Greentech έχουν αναλάβει να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον για την πώληση της επιχείρησης.

Η παγκόσμια προσπάθεια μείωσης του άνθρακα έχει δημιουργήσει φιλόδοξους στόχους για την κατασκευή νέων ανανεώσιμων σταθμών παραγωγής ενέργειας και αποθήκευσης που θα απαιτήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανήσει 585 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, ανέφεραν οι αναλυτές της Wood Mackenzie.

Η Reden που ιδρύθηκε το 2008 στο Roquefort της νότιας Γαλλίας, αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί φωτοβολταϊκές ηλιακές μονάδες στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Χιλή και το Μεξικό. Εχει εγκατεστημένη ισχύ 615 μεγαβάτ (MW) από τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο που στάλθηκε σε πιθανούς επενδυτές και επικαλείται το Reuters.
Η Infravia και το Eurazeo αγόρασαν τα αντίστοιχα μερίδιά τους 53% και 47%  αντίστοιχα το 2017. Οι επενδυτές υποδομών και τα συνταξιοδοτικά ταμεία θα ήταν οι πιο πιθανοί υποψήφιοι για την εξαγορά της Reden ανέφερε μια από τις πηγές. Ο ανανεώσιμος τομέας προσελκύει επίσης αυξανόμενη προσοχή από τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με ορυκτά που αντιμετωπίζουν την πίεση των μετόχων να περιορίσουν τις επιπτώσεις τους στο κλίμα.
Η Reden κατέγραψε 105 εκατομμύρια ευρώ κέρδη το 2020 και η αξία των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας είναι 250 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης