Η Ιαπωνία θα επενδύσει 3,4 δισ. δολ. στην έρευνα και ανάπτυξη υδρογόνου

Η Ιαπωνία θα επενδύσει 3,4 δισ. δολ. στην έρευνα και ανάπτυξη υδρογόνου

Η New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO) άρχισε να δέχεται αιτήσεις για δύο έργα υδρογόνου

 

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα διαθέσει έως 370 δισεκατομμύρια γιεν (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) από το ταμείο πράσινης καινοτομίας για δύο έργα για την επιτάχυνση της έρευνας και ανάπτυξης (Ε & Α) και την προώθηση της χρήσης υδρογόνου τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Ιαπωνία παρουσίασε έναν φιλόδοξο στόχο τον Δεκέμβριο για να αυξήσει τη ζήτηση υδρογόνου της χώρας σε 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2030, από περίπου 2 εκατομμύρια τόνους σήμερα, και σε 20 εκατομμύρια τόνους έως το 2050.
Η New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO), κρατικός οργανισμός Ε & Α, άρχισε να δέχεται αιτήσεις για δύο έργα υδρογόνου, ανέφερε το υπουργείο βιομηχανίας.
Το έργο θα είναι έως 300 δισεκατομμύρια γιεν για τη δημιουργία μιας μεγάλης κλίμακας αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου και την προώθηση της ζήτησης για καθαρό καύσιμο.
Το άλλο έργο ύψους 70 δισεκατομμυρίων γιεν θα αναπτύξει ένα μεγάλης κλίμακας, αποδοτικό σύστημα παραγωγής υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανέφερε το υπουργείο.

Τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από το ταμείο πράσινης καινοτομίας ύψους 2 τρις. γιεν της κυβέρνησης που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τη χώρα να επιτύχει το στόχο της το 2050 να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα.
Είναι το πρώτο από τα 18 πιθανά έργα που ανακοίνωσε το υπουργείο τον περασμένο μήνα για την υποστήριξη Ε & Α, αξιοποιώντας το κυβερνητικό ταμείο.
Το υδρογόνο, που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως καύσιμο πυραύλων, εξάγεται κυρίως από φυσικό αέριο ή άνθρακα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη διύλιση πετρελαίου και στην παραγωγή αμμωνίας για λιπάσματα, αλλά η μελλοντική ζήτηση αναμένεται να προέλθει από ευρύτερα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, των κτιρίων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Λεπτομέρειες για άλλα έργα Ε & Α για την αξιοποίηση του κυβερνητικού ταμείου, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κόστους των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και της κατασκευής αλυσίδας εφοδιασμού αμμωνίας καυσίμου, θα αποφασιστούν το φθινόπωρο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου βιομηχανίας.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης