Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υδρογόνο και ΑΠΕ στην ατζέντα της σημερινής 17/6 συνάντησης Σκρέκα - Βίλμες

Υδρογόνο και ΑΠΕ στην ατζέντα της σημερινής 17/6 συνάντησης Σκρέκα - Βίλμες
Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου συναντήθηκε χτες και με τον Πρωθυπουργό σε μία ουσιαστική επισκόπηση των, διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα

Συνάντηση με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Σόφι Βίλμες, αναμένεται να έχει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η κ. Βίλμες που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και συναντήθηκε χθες και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να συζητήσει με τον κ. Σκρέκα τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας της Ελλάδας και του Βελγίου στον τομέα της ενέργειας με έμφαση στα νέα αιολικά και φωτοβολταικά πάρκα όπως και στην τεχνολογία του υδρογόνου.

Σημειώνεται ότι η βελγική εταιρία Fluxys συμμετέχει στην κοινοπραξία SENFLUGA που ελέγχει το ΔΕΣΦΑ. Επίσης ο κ. Σκρέκας και η κ. Βιλμές θα συζητήσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση του τομέα ενέργειας από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η προσέλκυση επενδύσεων από το Βέλγιο στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση της κ. Βιλμές με τον κ. Μητσοτάκη έγινε ουσιαστική επισκόπηση των, διμερών σχέσεων σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές εμβάθυνσης της πολυδιάστατης συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση εξετάσθηκαν, επίσης, οι σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών.

Εστίασαν, επίσης, στο μεταναστευτικό, και ειδικότερα στο νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων, με απαραίτητη την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των αρχών της ευθύνης και της αλληλεγγύης για όλα τα κράτη-μέλη, καθώς και την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Βίλμες για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών καλής γειτονίας.

Ως προς το Κυπριακό, τόνισε ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση, μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη η ΕΕ να είναι ενεργά παρούσα στην όλη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Ο πρωθυπουργός και η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου συμφώνησαν στην ανάγκη της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού έναντι του COVID-19.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης