Ενέργεια

Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Άνοδος 1% για το πετρέλαιο

Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Άνοδος 1% για το πετρέλαιο

Αυξήθηκε η ζήτηση

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, παρά το ότι η δραστηριότητα διύλισης υποχώρησε, με τη ζήτηση να συνεχίζει να αυξάνεται, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 7,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 18 Ιουνίου στα 459,1 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Η μείωση ήταν σχεδόν διπλάσια από τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 3,9 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 9% από τα μέσα Μαρτίου, καθώς τα διυλιστήρια έχουν ενισχύσει τη δραστηριότητα πριν από την περίοδο αιχμής της οδήγησης και την οικονομική ανάκαμψη.
"Η φαινομενική ζήτηση βενζίνης έχει καλύψει όλο το αργό πετρέλαιο που διέρχεται από τα διυλιστήρια", δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων στη Mizuho στη Νέα Υόρκη.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 225.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο, με τα ποσοστά χρήσης μειώθηκαν κατά 0,4 εκατοστιαία μονάδα σε ένα ακόμη ισχυρό 92,2%.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 833.000 βαρελιών. Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων του συνολικού προϊόντος ανέρχεται σε 19,5 εκατομμύρια bpd, περίπου 14,5% υψηλότερα από την περίοδο που επηρεάστηκε από πανδημία σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Αυτός ο μέσος όρος παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2019, αλλά η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται.
Περί τις 18:30 ώρα Ελλάδας οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν άνοδο, με το αργό να κερδίζει 1,03% στα 73,61$ το βαρέλι ενώ το Brent ενισχυόταν 1,15% στα 75,68δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια έναντι των προσδοκιών για αύξηση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης